Maak van je LinkedIn profiel een prachtig CV

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling Leave a Comment

LinkedIn is nu met een prachtig staaltje nieuwe technologie op de proppen gekomen. Maak van je LinkedIn profiel een prachtig CV en dat doet Linkedin allemaal automatisch.

Bedenk eens wat voor mogelijkheden dit allemaal heeft. Onmiddellijk schoot me het klassieke voorbeeld te binnen: ‘ik vind het moeilijk om een CV op te stellen’. Maar eigenlijk is het ingevulde CV niets anders dan een zo-goed-mogelijk-ingevuld Linkedin profiel.

Toen bedacht ik me de standaardisatie van CV’s. Maar is dat waar werkgevers op zitten te wachten? Termen als personal branding enz. winnen elke dag meer terrein op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat voor de overgrote meerderheid van functies wel makkelijk is voor Human Resources. Als alle CV’s namelijk dezelfde opmaak hebben, maakt het vergelijken (CV-screening) van kandidaten voor een functie een stuk makkelijker.

Natuurlijk is het wel goed dat Linkedin het “to-the-next-level” brengt! Wel goed is de export mogelijkheid naar PDF. Op deze manier heb je altijd een mooi gelay-outte CV in je bestanden.

Wat vinden jullie van deze nieuwe tool van Linkedin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *