Maandag: een nieuw begin

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 6 Comments

Elke maandag staat in het teken van een nieuwe week. Mijn maandag stond in het teken van een herorientering op de arbeidsmarkt. Oftewel:”Back on Track” in plaats van “Back to Work”. Nadat ik een aantal jobssites had bekeken op interessante vacatures besloot ik te solliciteren op een vacature met als veel belovende titel: “Trainee Recruitment Consultant – Get your Foot in the Door!”. De achterliggende gedachte is simpel: de laatste keer dat ik in mijn sollicitatieroes was, slechts een maand geleden, ondervond ik moeite om mijn voet tussen de deur te krijgen (lees: contract).

Nu werd ik een dertigtal minuten later opgebeld door de agency, waarbij ik had gesolliciteerd, en werd ik uitgenodigd om op dinsdag – morgen – op sollicitatiegesprek te komen. Niets bijzonders, want wat blijkt: het is een recruitment to recruitment agency (rec 2 rec agency). Dit zijn agencies die recruiters “verkopen” aan andere recruitment agencies waarvoor je uiteindelijk zult gaan werken. Mijn ervaring is dat deze rec 2 rec agencies die altijd kort op de bal spelen wanneer er een recruiter zich ‘zomaar’ aandient.

Kortom ik heb morgen een interview dat bij positief gehoor uitmondt in drie tot vier ‘echte’ interviews. Mijn shirt is dus gestreken, mijn kostuum is kraaknet en ik heb mijn huiswerk gedaan betreffende de agency. Heeft iemand nog extra tips?

Comments 6

 1. Zorg dat je een goed “verhaal” hebt over je verblijf down-under en wat je wil doen en hoe lang je dat wenst vol te houden.

  Met andere woorden het lijkt mij de grootste uitdaging om de mensen te overtuigen dat het de moeite waard is om op korte maar ook lange termijn met jou in zee te gaan… en dat beide partijen daar dus beter van worden…

  Rustig blijven en zo professioneel mogelijk overkomen en je meest avontuurlijke zijde zo diep mogelijk wegsteken, dat hebben recruiters niet graag want dat zijn risico’s.

  Als je echt daar wil blijven maak je een goede kans de mensen te overtuigen, maar wat wil je eigenlijk zelf ?

  Als je weet dat je terug wil komen zijn er 2 opties:
  – Nog wat werken (eender wat) om geld te verdienen en vanuit dat base-camp zoveel mogelijk zien en meemaken zolang je het volhoud…
  – Of beseffen dat, hé t’is al mooi geweest, ik ga nog even héél zuinig maar bedacht rond trekken en snuiven van mijn vrijheid en dat prachtige land… ik kom terug en start mijn carriere op in het land(en) dat ik ken en waar ik kan én wil wonen…

  Eender wat, succes met je ondernemingen en besef goed dat je doet wat héél véél mensen zeggen te willen doen, je bent dus al geslaagd in je opzet.

  Sportieve groeten,

  Rob

 2. een tshirt met een witty slogan over het verloederen van de aarde, versleten baskets en jeans met gaten in, of nog beter, zo’n katoenen broek (want jeans is imperialistisch)
  en misschien ook nog een hanekam.
  Zet je beltoon op God Save the Queen en je kunt niet mislopen!

  Ik wens je extreem veel success to, we believe in what you can!!!!
  remember: hoogmoed leidt tot val maar “laagmoed” leidt helemaal nergens naartoe!

 3. Sluit me helemaal bij aan bij deze wijze woorden, je hoeft niets meer te bewijzen, ook niet voor op je CV want je bent aan het reizen Downunder en je -verdere- carrière hoeft pas weer een aanvang te nemen als je terug bent. Als je tòch wilt blijven èn je oude job wilt uitoefenen: steek die voet tussen de deur, desnoods twee, gelijk een Hollander! Enne succes!

 4. Naast al de wijsheid dat hierboven staat kan ik nog het volgende toevoegen:

  1) Neem een halve rol mentos achter je kiezen (gelieve niet tegelijkertijd) en gewoon jezelf wezen. Verteren. Lekker en dood enkele vorm van zenuwen die je gaat krijgen.

  2) Of (lees ‘en’) stel je zelf deze vraag, dhr. recruiter, hoe ga je te werk als een australieer bij je op gesprek komt die maar enkele maanden (weken?) kan en zal werken, liefst in de fucntie van recruiter?

 5. Bedankt allemaal voor jullie reacties, tips en support: het wordt gewaardeerd. Zoals mijn nieuwe blogpost al zegt: ik had alle vragen juist. Oftewel het interview is goed gegaan en het ligt nu niet meer in mijn handen betreffende hun klanten. Op de vraag “hetgeen ik wil” kan ik nog steeds geen eenduidig antwoord geven. Hoewel er meer en meer duidelijkheid komt. [wordt vervolgd]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *