Melbourne in drie dagen

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Tijdens de “Oz Experience” onstond er een “kortstondige” vriendschap tussen mij, Denmark (Uffe), Germany (Michael) en Gary dat zich verder ontwikkelde gedurende de drie dagen Melbourne. Hetgeen ons bond was de innerlijke kracht met de uiterlijke waarneembaarheden om als gekken te gedragen, in een wereldstad, zonder ons daarvoor te schamen.

Een aantal concrete voorbeelden: we hebben al rugbyend met een slaapzak door de winkelstraten van Melbourne gestruind, hangend als apen in een wiebelende tram de passengiers de stuipen op het lijf gejaagd met applaus tot gevolg, in verschillende Subways het onmogelijke gevraagd van het winkelpersoneel dankzij onze bestellingen, we hebben fietsen gehuurd en vanop onze fietsen naar verschillende mensen geschreeuwd dat we Gary hadden gevonden, de foto’s van fototrekkende Japanners verpest door in hun beeld te slippen en te poseren of door foto’s te trekken van Aziatische koppels die zichzelf probeerden vast te leggen op de gevoelige plaat. Al deze, op dat moment zeer hilarische, activiteiten gebeurden in volstrekte veiligheid dankzij de verplichte veiligheidshelmen. Dit gegeven bracht ons op het idee om de de helm de gehele dag op te houden als moest je schijten of een openbare ruimte binnengaan en zo geschiedde bijvoorbeeld tijdens een “Ozzie Rules Football” wedstrijd tussen de Melbourne Demons en het Westerlijk gelegen Fremantle zaten vier doodgewone gasten, met hun veiligheidshelmen op, te genieten van een inerverende en razend spannende wedstrijd. Met een 50 punten achterstand in de eerste helft beloofde het een slachtpartij te worden in het voordeel van Fremantle, maar mede dankzij ‘de longen uit ons lijf schreeuwen’ wonnen de Demons met 6 punten verschil. ’S Avonds was het vooral veel vrouwelijke make-up , jagerbombs, “jugs of beer”, dansen en in onmogelijke posities in je bed belanden.

Daarnaast hebben we ook een klein beetje aan sight-seeing activiteiten gedaan als een gratis busrit doorheen de stad, St. Kilda Beach en Chinatown. Kortom de ‘fun’ overheerste tijdens deze dagen en dat vraagt om een nieuw bezoek aan Melbourne. Wordt vervolgd…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *