Moeder Natuur is heer (?) en meester!

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Na mijn “East As” uitstap keerde ik terug naar Taupo – de plaats waar ik een vijftal dagen eerder mijn skydive had gedaan – voor mijn ingeplande extra overnachting, want rond Taupo ligt een natuurpark waar een deel van “Lord of the Rings” is opgenomen en dat wilde ik dolgraag bezichtigen. Helaas is Moeder Natuur oppermachtig. Vanwege hevige sneeuwval en stormachtige buien ging de trektocht (lees: slooptocht van 1 dag) niet door.

De volgende morgen weer op de “Kiwi-bus” gestapt met als volgende halte: “River Valley”. “River Valley” is enerzijds een trekpleister voor avontuurlijke backpackers vanwege het wild water raften en anderzijds een trekpleister voor ‘groene rustzoekers’. Helaas liet Moeder Natuur weer van zich spreken, wat het idee om te gaan raften in het (te hoge) water gooide.

Vervroegd vertrokken naar Wellington, de zuidelijkste stad van het Noorder eiland met 450.000 inwoners uitgestrekt over vele bergen en geannexeerde dorpjes en tevens de hoofdstad van Nieuw Zeeland, om daar twee nachten te overnachten. Niet omdat ik zoveel goede dingen over Wellington had gehoord, maar veeleer vanwege de onsympathieke, oncharmante en bovenal paternalistische buschauffeuse. Jakkie!

Diezelfde avond dat de “Kiwi-bus” in Wellington was aangekomen, ben ik naar het “Te Papa” museum geweest. “Te Papa” is eigenlijk veel meer dan een museum, omdat het (1) zeer interactief is, (2) niet op een museum lijkt, (3) er zoveel verschillende dingen te zien, horen en voelen is en (4) enzovoorts. Voor zij die Wellington ooit aandoen raad ik absoluut “Te Papa” aan! Super!

De dag erna heb ik vluchtig door Wellington gewandeld en moet ik toegeven dat Wellington zelf niet heel bijzonder is. Ik vind dat de gehele stad meer op een groot dorp dan een stad lijkt met uitzondering van de jeugd: de meesten van hun dragen (wat wij) alternatieve kleren (noemen). Dit fenomeen vind ik grappig omdat alternatief zijn dan ineens mainstraim wordt en ik dacht dat je dat dan niet wilde zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *