Onbehandelde Melbournese activiteiten (in een notendop)

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

MELBOURNE AQUARIUM
Het Melbourne Aquarium is vergelijkbaar met een grote vissekom maar zonder goudvissen. Leuk om er eens geweest te zijn, maar geen ‘must-see’ activiteit.


CROWN ENTERTAINMENT COMPLEX
Een van de grootste casino’s op aarde heet het “Crown Entertainment Complex”. Je kunt een gokje wagen, maar de kans is groot dat je er gewoon in toeristenkledij binnenkomt.


BOTANICAL GARDEN

Deze tuin is, wederom, vergeleken met Sydney een ‘lachertje’. Hetzelfde geldt voor de “St. Kilda Botanical Garden”. Niet alles wat groen is blijkt een meerwaarde te hebben.


FLINDERS STREET STATION
Dit station is vernoemd naar een van de grondleggers van Australie: ‘Captain Flinders’ en geeft, wanneer je uit St.Kilda komt, het centrum aan.

THE ARCADE BLOCK
Dit “oude”, chique, overdekte, maar kleine winkelcentrum(pje) toont wat meer geschiedenis en leven dan het merendeel van de Australische architectuur.

EAST MELBOURNE HISTORICAL WALK
Deze “self-guided” looproute liep door Oost-Melbourne waar de ‘oudere’ (lees: duurdere) huizen van Melbourne staan. Gelukkig is tijd een relatief begrip, want het oudste huis stamt uit eind negentiede eeuw. Het gaf wel een totaal ander beeld van Melbourne.

FITZROY
In schril contrast met Oost-Melbourne heb je de wijk “Fitzroy”. Dit is een van de armere wijken van Melbourne, waar de gezelligheid echt in de lucht hangt. Graffitimuren, oude vintage winkeltjes, volop mensen in de straat, … en bijzondere straatkunstenaars. Deed me een aan de geupgrade versie van Woensel-West denken.

THE GRAMPIANS
Deze georganiseerde dagtour naar het bergachtige “Grampians” stond omschreven als een van highlights rond Melbourne (lees: 4 uur rijden heen en 4 uur terug). Mijn inziens was het slechts een schamele berg, met een mooi uitzicht, in vergelijking met hetgeen wij (Europeanen) gewend zijn en dat zegt een Nederlander. Gellukig was de groep zeer jong, aantrekkelijk en bijzonder gezellig!

OLD MELBOURNE GOAL
Ned Kelly is een van Australisch meest beruchte schurken aller tijden en tegelijkertijd is er geen grotere volksheld dan hij. In de “Old Melbourne Goal” heeft Ned zijn laatste dagen uitgezeten totdat hij werd opgehangen. Een ‘mythisch’ figuur met een bijzondere geur!

MELBOURNE MUSEUM
Het “Melbourne Museum” is een zeer aantrekkelijk en educatief museum voor tieners en dient bijgevolg als uitstekend lesmateriaal in biologie, historiek en een inleiding tot de psychologie. Mijn inziens was het veel te druk met schoolkinderen.

TOORAK VILLIGE FESTIVAL OF SCULPTURE
Deze ‘self-guided’ wandelroute dient slechts als excuus om in een van de rijkere buurten van Melbourne ongeneerd in etalages te gluren en nietsontzeggend je mening te verkondigen! Heerlijk, maar weinig echt mooie kunst in vergelijking met de flyer!

Tot slot zijn er (1) veel activiteiten geweest die niet zijn vastgelegd via foto’s en (2) zijn er ook heleboel onbenoembare foto’s die toch hun aandacht verdienen. Ga dus vooral naar Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *