Op weg van het ijs naar de sneeuw

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Na mijn avonturen in en boven de sneeuw van “Frans Jozef” vertrok de Kiwi-bus naar “Wanaka” met tussenstoppen bij: “Lake Matheson” (ook wel het meer van reflectie genoemd), “Thunder Creek Falls” (een waterval) en tot slot “Lake Hawea”. Vooral “Lake Matheson” was indrukwekkend, enerzijds vanwege de perfecte weerspiegeling van de bergen in het meer en anderzijds vanwege de vorst die nadrukkelijk zichtbaar was rondom het meer!

“Wanaka” zelf is een klein ski-stadje waar vooral “de Kiwi’s” hun sneeuwvakanties doorbrengen. Echter gezien de ‘grootte’ van “Wanaka” en de verhalen die ronddolen over “Queenstown” bleef ik hier maar 1 avond/nacht, dat ik doorbracht in de meest orginele bioscoopsetting ooit: een bioscoopzaal ingericht als een woonkamer met banken, zetels, auto’s en allerlei andere ‘collecter items’. De film “I’m not there” met zes verschillende Bob Dylon’s ging over (tromgeroffel) Bob Dylon en was langdradig en fascinerend tegelijk!

De eerste stop van de volgende dag was “Puzzling World”. “Puzzling World” is een ‘museum’ dat bolstaat van illusies, dingen die niet kunnen, puzzels en een labyrint. Erg frusterend op een vroege morgen als je een bepaalde puzzel niet kunt oplossen! Na al dat gepuzzel en net vooraleer we Q-town binnenreden stopten we bij AJ Hackett Bungee Jumps. AJ Hackett en zijn maat zijn de uitvinders en pioneers van het bungeejumpen, die na hun gewaagde stunt van de Eiffeltoren (Parijs, Frankrijk) in 1996, alle media aandacht gebruikten om het bungeejumpen populair te maken. Wij, kiwi-passagiers, kregen de kans om op originele wijze van een 43 meter hoge brug te bungeejumpen. Ik daarentegen bleef op gepaste afstand van iedereen met suicidale neigingen en betuigde mijn respect aan zij die het lef hadden en hun sprong in het diepe maakten. Men zegt dat je tijdens het bungeejumpen niet in je broek kunt schijten, maar ik ben er vrijwel van overtuigd dat ik de eerste zal zijn moest ik daadwerkelijk springen. Laat de overtuigingsargumenten maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *