Open Water Padi (Magnetic Island)

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 4 Comments

“Magnetic Island” is een eiland dat ondanks zeer fascinerende naam niet veel te bieden heeft behalve haar ‘Full Moon’ feestjes. Gelukkig was ik niet naar dit eiland gekomen voor hoogstaande natuurtaferelen noch om dronken te worden. Volle maan was tenslotte net voorbij. Nee, de enige echte reden was mijn “open water padi” proberen te behalen.

Na wat ochtendproblematiek kon ik alsnog met een driedaagse Padi-cursus beginnen. Na een vijftal dvd’s, een viertal theorielessen, een vijftal gecontroleerde zwembad-duiken met tal van oefeningen en een eerste duik in de oceaan, werden we op de derde en laatste dag getest op onze competenties en kennis in een praktisch en theoretisch examen.

Het praktisch examen bestond uit een drietal duiken in de oceaan met oefeningen die we zonder hulp moesten volbrengen. Deze oefeningen hadden we reeds in het zwembad geoefend en bestond o.a. uit het reinigen van je duikbril, het ontdoen van je duikvest en weer omdoen, een gecontroleerde emergency duik naar de oppervlakte en dergelijke meer. Het theoretisch examen bestond uit een vijftigtal meerkeuze vragen die je had kunnen voorbereiden door enerzijds je huiswerk te maken en anderzijds het 250 pagina dikke boek door te lezen. (voor de nieuwsgierigen: ik had 1 fout)

Inmiddels heeft de heugelijke boodschap al op Facebook gestaan dat ik mijn “open water padi” meester ben. Oftewel ik mag samen met een andere Padi-houder duiken tot een diepte van 18 meter. Great Barrier Reef here I come!

Comments 4

  1. whahaha schitterende reactie :p
    ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.

    alleszins proficiat 🙂

    is er ondertussen iets dat je nog niet kan??

  2. Idd, ik heb het ook gelezen op Facebook! Als de equipment wordt voorzien dan ben ik niet de beroerste om erin te duiken! 😉

    Iets dat ik niet kan: op mijn tenen fluiten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *