Parijs de lichtstad

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Afgelopen vrijdag vertrok ik ‘s morgens heel vroeg naar Parijs om maandag laat in de avond pas weer terug te keren. Het was een cadeau van mijn ouders omdat ik vorig jaar mijn getuigschrift Human Resources Management had behaald.

Ik herinner me Parijs nog als klein ventje. Dat we op de bus zaten en alles vanuit het busraampje aanschouwden. Dit was dit keer niet het geval. Te voet en met het openbaar vervoer is Parijs goed te doen en Parijs is prachtig. Nog mooier dan in mijn herinneringen. Het ademt geschiedenis. Parijs is magnifiek. Zelfs alle – of juist alle – toeristische trekpleisters zijn de moeite waard. De Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Hôtel des Invalides, Musée Rodin, Musée d’Orsay, het Louvre, de Notre-Dame, Montmartre, Sacre Coeur, enzovoorts hebben allemaal hun charmes en laten je niet ontredderd.

Parijs is wel een stad waar ik het een tijd zou kunnen uithouden. Maar ik heb me laten vertellen dat de “les Parisniennes” niet altijd even vriendelijk of gemakkelijk zijn. Iemand ervaring mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *