Penguin Parade and Koala Highlights

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 2 Comments

Mijn laatst geplande dagtour vanuit Melbourne stond in het teken van het Australische “Wildlife”. Na een tweetal uurtjes rijden stopten we bij een “Wild Life Park” waar de koala’s, walibi’s, Tasmaanse duivels, kangeroo’s, emoe’s, dingo’s, een crocodil en “Wilma the wombat” ons stonden op te wachten. Het interessante – en tevens fantastische – aan dit park was, dat je met elk beest ‘contact’ kon maken. Zo kon je de kangeroo’s, walibi’s en emoe’s uit je hand laten eten en kon je op 10 centimeter van een koala worden gefotografeerd. Indrukwekkend en een enorm grappig gevoel voor je handen!

Hierna reden we naar “Phillip Island” waar ons (weer) de mogelijkheid werd geboden om in een helicopter te vliegen rond “Phillip Island”. Mijn lichte vorm van hoogtevrees was volledig van de kaart en was omgevormd tot extase! Helemaal toen ik vanuit de lucht auto’s zag racen op het “Moto GP circuit” en er een surfkampioenschap op het “Woolamai beach” gaande was!

Niettemin staat “Phillip Island” bekent om haar werelds kleinste pinguins. Een eerste poging om deze vreemde vogel te spotten was tijdens de “Nobbies Boardwalk” en zo geschiedde. Van de 60.000 pinguins die op dit korte stukje kustlijn wonen heb ik, en al mijn groepsgenoten, 1 pinguin kunnen ontdekken, verstopt onder het houten pad waarover wij liepen. Niet vreemd als je weet dat de pinguins tijdens de dag de zee in duiken om te ‘bufferen’ en pas ’s avonds (na zonsondergang) het strand op komen waggelen. De tweede poging beloofde dus een hels spektakel te worden. Echter, een beetje gedesilliusoneerd (filmen of foto’s waren verboden) op het strand met een warme kop thee en een matje onder onze kont, heb ik – als ik heel goed keek – een hondertal pinguins gezien. Het zijn kleine rakkers die pinguins!

Foto’s en filmpjes zijn terug te vinden op Facebook!

Comments 2

  1. Thee is hier slechts een nickname, stel je voor dat mijn ouders er achter komen dat ik alleen maar alcoholische dranken nuttig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *