Platzak en nu?

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 7 Comments

Toen ik naar Australie vertrok was ik van mening dat het voor een recruiter eenvoudig was een gepaste job te vinden. Dit baseerde ik op bestaande organisaties die recruiters vanuit Europa ‘lokken’ om in Australie te komen werken. Mijn inziens leek dit op een enorm tekort aan eigen talent en ervaren recruiters. Of om het economisch uit te drukken er was meer vraag dan aanbod. Echter er werd mij onlangs verteld dat er een economische recessie aan de gang is, dat een viertal maanden geleden is begonnen. Fantastisch nieuws. Not! Diezelfde vier maanden geleden begon ik mijn vakantie, oftewel geld te spenderen als een “madman”, met de wetenschap dat ik makkelijk aan een recruiter job geholpen zou kunnen worden. Niet dus. Ik heb een handvol sollicitaties achter de rug en het moge duidelijk zijn dat ik telkens niet ben weerhouden. Daar komt bij dat ik behoorlijk naief ben geweest. Ik dacht van zodra ik een job heb meteen uitbetaald te krijgen, maar het is net zoals in Belgie en Nederland pas na een maand dat men krijgt uitbetaald. Deze twee punten hebben geleid tot mijn huidige situatie waarin ik op een punt gekomen waar alles valt of staat met het hebben van een job. Financieel bezien kan ik het me niet veroorloven om hier nog een maand langer te blijven. Sterker nog ik vrees dat twee weken al lastig zal zijn. Kortom ik zal op zeer korte termijn keuzes moeten maken. Blijf ik solliciteren om mijn origineel doel in Australie na te streven (dit betekent dat ik hoe dan ook geld moet lenen ongeacht of ik per 1 september werk heb) of keer ik terug naar Belgie wetende dat er daar een aantal mooie uitdagingen op mij staan te wachten? [Reacties, kom er maar in!]

Comments 7

 1. Blijven natuurlijk! Zolang je persoonlijke (geestelijk)gezondheid niet (drastisch) in het gedwing komt tenminste. Dat cashflow niet meer ueh….flowt, daar zou je op kunnen inspelen door kleine jobs aan te nemen. Jij uitzendman, ik spreek je over australische equivalent van ‘week contracten’. Leerzaam? Misschien niet, maar dat geef je tenminste de (financiele) wind in de zeilen om langer te blijven en verder te werken naar het doel.

  Kun je na 1 september niet zoiets doen in combinatie met een stage (al dan niet laag betalend) bij recruiting/HR bureau?

  Heel veel succes ermee, homey

 2. inderdaad,

  je ben nu zover, geef niet op! er trekken toch enorm veel jongeren naar australie voor daar een jaar rond te trekken en tussendoor te werken als hun geld op is?(hierbij denk ik aan al mijn vrienden die ginder van die soortgelijke jobjes hadden) qua jobmogelijkheid moet er toch wel wat te vinden zijn, horeca,….? ok, mss niet de droomjob die je dacht maar je hebt wel terug geld en kan in tussentijd volop solliciteren?

  tot zovecr mijn bescheiden mening! 🙂

  groetjes

 3. staaaaaaaaaaaaaaaaaaaay!
  ga in een café werken; wordt recruiters om backpackers weg te sturen, doe iets anders. Je kan er alleen uit leren.
  Zelfs als je in een café gaat werken, aan een computerhelpdesk of gogo-danser in een vakantiedorp voor rijke(-ere) stinkerds: you’ll still learn!

  Off course, op een zeker moment riskeer je van te moeten toegeven dat je kansen ginder over zijn en dat het nuttiger is om terug te komen.
  Ga dingen niet onnuttig rekken ook niet.

 4. @Scherson, Lien en Bertrand: thanks voor jullie ideeen, aandacht en support. Kortom voor jullie unanieme reacties! Ik zal jullie op de hoogte houden over mijn uitkomst.

 5. Hey Lodi,

  Op korte termijn moet er toch iets te vinden zijn, ik denk dan in eerste instantie aan de horeca, zelfs burgers flippen bij Mc clown ofzo en vraag of ze wekelijks willen betalen…
  Goedkope verblijplaats vinden en een eerste deel is gered.
  Tijdens je werk ontmoet je mensen en zou ik zo veel mogelijk info verzamelen hoe de dingen daar in elkaar zitten.
  Als je in een vreemd land gedropt wordt (of al bent) moet je eerst ervaring opdoen over gewoontes e.d. en zien waar en hoe men aan een baan komt, waar je iets kan vinden…
  Misschien kan je dan wel recruiter worden bij de hamburger tent ofzo (hoofdkantoor).
  Het is in ieder geval een feit dat je (voorlopig) je doelstellingen moet bijstellen naar korte termijn en haalbare zaken, laat je niet gek maken… Je zit ff in een situatie maar ook dat hoort bij het avontuur.
  Tot slot: je moet je ook realiseren dat een bedrijf misschien niet staat te springen om iemand aan te werven die wel eens een jaar later weg zal zijn… Al die moeite, investering in jou is dan: “down the drain”… je huidige profiel kan wel goed zijn maar je bent misschien een “risico” en die halen het in tijden van overvloed niet van een stabiele, (saaie ?) werknemers…
  Ik hoop dat dit niet te “prekerig” was, alles is goed gemeend… succes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *