Queenstown

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Queenstown of Q-town staat bekend als de avontuurlijkste stad van de wereld, omdat je hier elke dag van het jaar een andere adrealine activiteit uit je mouw kunt schudden met als meest inspirerend voorbeeld ‘de Nevis’: wereld’s meest begeerde en gevreesde (in elk geval hoogste) bungeejump. Daarnaast wordt Q-town tijdens de winter het nirvana voor skieende en/of snowboardende backpackers genoemd. Dus ik dacht: tijd voor een lesje snowboarden!
Met mijn liftpas, snowboard en –boots, kaartjes voor mijn lessen en aangepaste kledij betrad ik de sneeuwarena waar mijn gevecht met de zwaartekracht, sneeuw en mijn ijskoud evenwicht zou plaatsvinden. Jazeker, terwijl jullie wanhopig proberen bij te kleuren onder een bewolkte zon, ben ik de trotse eigenaar van een Albinolichaam dat zich verkneukelt in de wintersneeuw aan de andere kant van de wereld. (offtopic: dit levert zeer leuke verhalen op; over 50-jarige mensen die voor het eerst sneeuw zien.)

En toegegeven de eerste dag snowboarden was fantastisch, want ik voelde me als een koning op de vlakte van de leerlingheuvels. (lees: minder vaak gevallen dan ik dacht en ik kon ‘bijna’ u-bochten maken). Ietwat stijf en zenuwachtig (want ik mocht tenslotte voor het eerst met de skilift en dat is erg spannend als je hoogtevrees hebt) maar met zeer veel goede moed, begon ik volgende dag met nieuwe “intermediate” snowboard lessen op de beginnerspiste. Als een voleerde snelheidsduivel of als een losgeslagen idioot probeerde ik alles wat mij werd verteld, totdat ik viel en meermaals rond mijn as draaide terwijl mijn snowboard stijf in de sneeuw bleef steken. Pijn gevolgd door een schreeuw! Of een schreeuw gevolgd door pijn! In elk geval: mijn linker enkel heeft de schok opgevangen wat tot een gescheurde legiment heeft geleid en tevens het einde van mijn snowboardvakantie. Voor zij die ongerust zijn: stop daarmee, want inmiddels is het een week later en gaat al een stuk beter!

Helaas is er geen bewijsmateriaal van mijn geklungel op een snowboard vastgelegd dan slechts mijn blauwe knieen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *