Raften op de Tully River

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Er kan weer een hoogtepunt aan mijn reis worden toegevoegd: raften op de “Tully River”. Oftewel: met een zevental leken en een gids de “Tully River”, een rivier tussen “Mission Beach” en “Cairns” en gelegen in een regenwoud, proberen te bemeesteren.

De mensen maken of kraken je trip wordt vaak gezegd en daar geloof ik heilig in. Al gauw ontdekte onze gids, Matt, dat wij enerzijds (vooral ik) uit waren op kutgeintjes, kattekwaad en anderzijds dat wij (vooral de anderen) veel pk’s in onze armen hadden, maar hoe kan het ook anders met 6 jongens en een meisje dat zich als een echte vent gedraagd?

Al onze paardenkracht zorgde ervoor dat, zonder de prachtige natuur te benadrukken, de derde –en vierde graads versnellingen voor nog meer adrealinestoten heeft gezorgd dan normaal het geval is. Extremer. Ruiger. Nieuw dingen proberen. Tegen rotsen opvaren en kijken wat er gebeurd. Watervallen achterstevoren nemen. Moet ik doorgaan?

De geintjes daarentegen waren voor de rustigere momenten. Momenten waarop de onoplettende rafts en hun rafters werden geattackeerd (volledig natgespetterd) door onze raft onder leiding van een luidschreeuwende Lodi. Daarnaast hebben ook een drietal mensen het rivierwater van zeer dichtbij kunnen proeven. Ja, soms ben ik een klootzakje, maar in dit geval een reddende engel. Niets was lekkerder dan ‘zelf’ in het water te springen met 40 graden boven je hoofd! Heerlijk!

Voor zij die Facebook al hebben bekeken voor de foto’s: JA dat zijn mijn benen in de lucht en NEE ik ben er niet uitgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *