RapidReader leert je 5 keer zo snel een online document lezen!

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling Leave a Comment

Het afgelopen jaar heb ik een heel jaar nog-te-lezen artikelen gemarkeerd in mijn Google Reader. Je zult begrijpen dat dit een enorme waslijst heeft gecreëerd, maar hier ben ik de afgelopen doorheen gegaan. Dapper. Erg dapper. Maar ook zeer interessant. Zo ben ik op een aantal zeer interessante nieuwe technologieën gebotst zoals RapidReader (anderen volgen later). 
RapidReader zorgt ervoor dat je sneller online leest. Een normaal persoon leest online zo’n 70 tot 100 woorden, maar met RapidReader loopt dit al snel op tot 500 woorden per minuut? Pardon, dat is 5 keer zo snel! En het idee is zo simpel, het enige wat zij namelijk doen is de woordsnelheid aanpassen. Ik zal het kort uitleggen. Je plakt, kopieert een document en dit mag .doc en .pdf zijn en plaatst het in RapidReader. Je stelt de gewenste snelheid in en je kunt beginnen lezen. Eén voor één verschijnen de woorden op het scherm en hier zit het grote verschil in. Je ogen hoeven slechts maar naar één plek te kijken. De plek waar de woorden verschijnen. Even wennen in het begin, maar fantastisch na verloop van een tijd. Je hebt nu immers meer tijd over.
Maar RapidReader gaat nog verder. Het geeft je namelijk ook de mogelijkheid om de woordsnelheid al lezend aan te passen d.m.v. sneltoetsen. Je kunt zelfs belangrijke woorden laten aanduiden (vetgedrukt of fluoriseren) en nota’s typen bij deze woorden. Hoe dit laatste werkt en of het werkt aangezien de woorden zo snel voorbij komen weet ik nog niet. Tijd om het uit te proberen dus, wat denken jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *