Recensie: Upgrade Your Life (Gina Trapini)

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Gina Trapini is wat ik een vrouw met klote noem.  Zij is software engineer, oprichster van de site lifehacking.com en bovenal schrijfster van het boek: Upgrade Your Life van Gina Trapini. Ik vind dit een uitermate bruikbaar boek / pfd-document.

Hoewel elke “nieuwe werker” allang gebruik van de meeste “hacks” die hierin worden vermeld ben ik op ontdekkingsreis. Mijn Macbook Pro heb ik nog niet zo lang en verder heb ik niet de technische kennis om daadwerkelijk slim, in plaats van hard, productief te zijn. Met andere woorden, ik heb zelf nog zoveel te leren als het gaat om lifehacking.

In de 482 pagina’s die het boek beslaan (die overigens zeer makkelijk te lezen zijn), heb ik voor mezelf een aantal punten opgeschreven die ofwel een actie ofwel meer onderzoek omvatten. Een aantal voorbeelden:

  • Mailinitinitator zorgt ervoor dat je e-mailadressen kunt gebruiken, om je in te schrijven voor nieuwsbrieven bijvoorbeeld
  • Wat is key-logging?
  • Ga Remember The Milk gebruiken (dit kan ook syncen met Google)
  • Download TextWrangler
  • Leer Quicksilver te gebruiken op Mac
  • Foto’s online opslaan, bruikbaar alternatief?
  • Maak van mijn Ipod een externe hardeschijf
  • Download Winmerge voor Windows
  • Onderzoek Foldershare

Hierboven staan slechts een aantal van de punten die ik er voor mezelf heb uigehaald. (feedback o.b.v. één van deze punten is altijd welkom).  Ik weet dus niet of dit relevant of interessante punten voor jullie zijn, maar er is maar één manier om daarachter te komen., toch?

Ik vind Upgrade Your Life een zeer nuttig boek waar veel bruikbare hacks in staan. Hoewel deze niet allemaal even gemakkelijk zijn voor een IT nitwit als ikzelf, ben ik toch van plan om veel van deze hacks in mijn dagelijkse (arbeids)leven te gebruiken. Ik raad Upgrade Your Life zeker aan als introductieboek om meer over lifehacking te weten te komen. Voor diegene die liever in het Nederlands lezen raad ik de volgende boeken aan slaap je slim, slimmer werken vanaf nu of 100 lifehacking tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *