Seks is een overschatte drug

Lodi Planting Inspiratie, Persoonlijke ontwikkeling 5 Comments

Met zo’n pakkende titel verwachten jullie een uiteenzetting waarom ik seks overschat vind. Daarom zal ik jullie deze niet onthouden. (let op de dubbele ontkenning)

De algemene situatieschets is dat je vanaf een bepaalde leeftijd – meestal rond je puberteit – seksuele verlangens begint te ontwikkelen die uiteindelijk naar je ontmaagding leiden. Na je aanstellerij en puberaal gedrag word je voor de eerste keer ‘echt’ verliefd. Deze verliefdheid wordt beantwoord en je krijgt verkering (of relatie naargelang je leeftijd). Dit proces herhaalt zich een aantal keer, maar uiteindelijk heb je iemand gevonden die je niet meer loslaat. Tot hier mijn inleiding.

De eerste indicaties om te stellen dat seks overschat is schuilen in het prepuberale stadium en wel om twee redenen:

1. de maatschappij in haar omgang met seks, en
2. de relativiteit van tijd.

Ik heb het hierboven over de alsmaar vroeger ‘rijper’ wordende jeugd (bvb. meisjes die voor het eerst menstrueren op hun 10e), die enerzijds door televisiebeelden en verhalen van vrienden en anderzijds door de sociale druk opgelegd vanuit de maatschappij, zich ‘verplicht’ voelen te gedragen naar deze maatschappelijke maatstaven. Hierdoor krijgen zij de indruk dat “seks zonder werkelijke liefde” stoer is én dat is het juist niet.

Deze overschatting uit zich tegelijkertijd ook in het, contradictoire en bovenal, geromantiseerde verhaal van “de eerste keer”. Dit is mijn inziens een enorm opgehemeld en opgepoetst broodje aap verhaal, waardoor de eerste keer alleen nog maar kan tegenvallen. Ik bedoel hoe romantisch kunnen 2 à 3 minuten zijn?

Ook naarmate je ouder wordt, en meer ervaring krijgt op seksueel gebied, blijft seks een overschatte drugs. Het moet gezegd worden: je leert je eigen lichaam beter kennen wat resulteert in weten wat je lekker vindt evenals het min of meer onder controle krijgen over je ejaculaties, maar zoals een Belgisch gezegde luidt: “er is niets wat beter spant dan je eigen hand”. Hiermee impliceer ik dat ‘echte’ seks nooit het masturberen kan vervangen, maar tegelijkertijd masturbeer je omdat je verlangens hebt, net als drugs, naar ‘echte’ seks hebt.

Het moge duidelijk zijn dat ik een man ben, maar ik denk dat deze tekst evengoed geldt voor vrouwen. Vrouwelijke lezers bevestig, of bewijs mij het tegendeel.

Comments 5

 1. duuuuuus; het is overschat omdat het niet romantisch is?
  Vind ik best wel raar.
  Ik ben toch wel blij dat je besloten hebt regelmatiger te posten, ik zie er naar uit de volgende 12 maanden dagelijks een blogpost te lezen…

  Maar je hebt het over sex… maar waar plaats je “de liefde bedrijven” in dat verhaal? is er een verschil tussen is je lul tussen twee benen klemmen of het romantische liefde bedrijven, voorafgegaan door een uur of twee voorspel?

 2. Ik kijk met smart uit naar jouw antwoord op de vraag van ‘priaap’. Want een verschil moet er zijn he. En hoe sta tegenover de mensen die juist door de ‘broodje aap verhaal’ tot latere leeftijd wachten tot hun eerste sexuele ervaring?

 3. @priaap: (offtopic)Allereerst wil ik je complimenteren met je naam, maar elke dag een blogpost dat zit er niet in. Eenmaal aangekomen in Australie en levend “on the Australian way” zal ik weinig tijd vinden en/of maken om dit te doen.

  Ik vind seks niet overschat omdat het niet romantisch is – hoewel het er deel van uitmaakt – maar veeleer omdat er een beeld wordt opgehangen “hoe geweldig seks is” terwijl dat m.i. overschat is.

  Seks om de seks en de liefde bedrijven kunnen inderdaad 2 verschillende zaken zijn(is antwoord op je vraag), die wellicht gescheiden had moeten blijven, maar in deze context maakt het niet heel veel uit. Wanneer je voor de eerste keer seks hebt, (op jongere leeftijd) denkt men vaak, dat het gaat over liefde bedrijven omdat zij claimen dit vanuit een “houden van” gevoel te doen terwijl het (vaak) in de realiteit slechts gaat om de seks.

  En seks om de seks zorgt voor het drogerend effect. Je wilt het hebben, je kan het niet missen en als je dan seks hebt valt of kan het tegen vallen, omdat het fysieke en/of geestelijke gevoel er niet is.

  @scherson a.: bij mensen die wachten met hun “broodje” op te eten kun je het onderscheid maken tussen:

  1. de katholieken die dat doen vanuit hun geloofsovertuiging, en

  2. “de laatbloeiers” die vanuit een oprecht gevoel voor de eerste keer seks willen hebben met een meisje en wachten op de ware.

  Als je geen seks hebt vanuit de eerste optiek denk ik dat je een hoop mist voordat je getrouwd bent en geketend bent om daar je “fout” te herstellen. Dus, nee op geloofsrituelen heb ik het niet zo.

  Ik denk niet dat je tegen de tweede optiek kunt zijn, omdat het ideaal zo mooi is. Je kan opmerken dat een vergelijkbaar huwelijk is, maar ‘wij’ weten beter dat “die” ware niet bestaat.

  Tot welke categorie behoor jij Scherson? Heb jij veelzijdige contacten gehad voordat je gelukkig samenwoonde? Op welke leeftijd was jij ontmaagd?

  Dezelfde vragen kan ik aan priaap stellen. Dus bij dezen.

 4. sex om te wachten op de ware is belachelijk; akkoord, je krijgt maar 1 ontmaagding, maar ik denk niet dat er veel mensen in hun agenda schrijven “zaterdag 23 juni, ontmaagding met Katia”.
  Religieuze mensen hebben soms wel “pas op de huwelijksnacht” maar doen wel al de rest (waardoor de sex vreselijk tegenvalt) of hebben nog nooit sexuele opvoeding gehad (waardoor je situaties krijgt)

  Ik zeg niet dat je in het rond moet poepen (moet niet, mag wel) maar dat je sex niet moet beschouwen als de heilige graal.
  Vlamingen hebben bijna 70% kans om te scheiden en dan zal toch iemand anders tussen je lakens belanden.

  Maar uit je reacties te zien heb ik de indruk dat jij het bent die sex overschat of er een ideaalbeeld van maakt. Sex is gewoon op en neer, er is effectief maar weinig goddelijks mee verbonden (met uitzondering als je er een lijntje bij neemt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *