Shanghai

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Het prachtige Suzhou hebben we achter ons gelaten en met de snelste trein tot noch toe (maximum gereden snelheid was 241 kilometer per uur) zijn we aangekomen in een van de meest bekende Chinese steden: Shanghai. Shanghai is een moderne wereldstad die ons zeker heeft kunnen bekoren. Niettemin zijn er een aantal maren die allemaal neerkomen op hetzelfde: in Shanghai moet je niet te lang blijven.

Wij zijn in totaal 6 nachten in Shanghai gebleven en dat was eigenlijk te lang. Shanghai kent namelijk weinig tot geen echte hoogtepunten zoals Parijs de Eiffeltoren heeft of Beijing “de Verboden Stad”. Vanuit dit oogpunt doet Shanghai echt wel onder voor de hoofdstad en toch heeft Shanghai iets aparts wat wij konden appreciëren. Shanghai, zoals wij dat nu kennen, bestaat niet langer dan 150 jaar. Dit betekent dat Shanghai op zeer korte tijd is uitgegroeid tot belangrijke stad in China. De inwoners van Shanghai mogen zich gelukkig prijzen vanwege hun ligging. In Nederland kun je Shanghai vergelijken met Rotterdam en in België met Antwerpen. Niet dat deze steden zoveel op elkaar lijken, maar wel vanwege hun havens.

Het meest bekende in Shanghai is “The Bund”. Dit is een soort van boulevard langs het water maar dan zonder de winkels, stalletjes en restaurants. Daar staat tegenover dat het veruit meer toeristen trekt dan alle boulevards in Nederland en België samen. Is dat terecht? Persoonlijk vinden wij van niet. Noch ‘s nachts noch tijdens de dag. ‘s Avonds werd “The Bund” aangeprezen vanwege de lichten die opflikkeren van de gebouwen met in het bijzonder de tv-toren. Wij vonden dat dit weinig voorstelde, maar wellicht zijn we al verwend?

“The Bund” is wel een prachtige centrale plek om als basis te houden en de andere sightseeing activiteiten van te plannen. Wij sliepen daarom in een hostel gelegen vlakbij deze centrale plek. Qua locatie en prijs echt top, maar blijkbaar moet je er de licht ontvlambaarheid bijnemen. Dit laatste is een woordspeling naar de brand die we in het hostel hebben meegemaakt. Gelukkig allemaal niet te ernstig, maar het is wel schrikken als je ineens door een brandweerman je bed uit wordt gecommandeerd.

Naast “The Bund” hebben we nog een heleboel andere dingen gezien waaronder de French Concession wijk. We hadden gelezen dat je daar heerlijk Westers kon eten tegen een redelijke prijs en dat zagen we wel zitten. Los van het Westerse eten staat deze wijk vooral bekend om haar modehuizen waar wij op dit moment weinig interesse in konden hebben…

Nee geen nieuwe kleren voor ons. Op ons menu stonden zaken als het Museum of Shanghai, Pudong (nieuw zakendistrict met heel veel wolkenkrabbers) met Jin Mao toren en de veel te hoge inkom (daarom zijn we niet naar binnen gegaan voor een overzicht van de stad op de 87ste etage), de Jade buddha tempel met de groene buddha die we niet mochten zien, de oude stad waar we levende kippen in het frituurvet hebben zien gooien, de artistieke straat van Shanghai vol met kunstenaars en vooral lekker eten o.a Sushi voor ons 3 jaar samen zijn.

We houden allebei los van elkaar mixed feelings over aan Shanghai. Niet dat het slecht was, maar super vonden we het ook niet. We kijken nu met superveel plezier uit naar Hong Kong! Jullie ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *