Skydive

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Van Waitomo reden we naar Taupo via: een korte boswandeling (“Ruakuri Bushwalk”) met als highlight een grot, een korte stop in “the Shearing Shed” waar ze konijnen kaalscheren op zeer grappige en ‘extreme’ wijze (check de foto’s om het te geloven!) en een stop bij de “Waitomo River”. Deze activiteiten waren elk op hun beurt de moeite waard, maar de absolute highlight van de dag was mijn skydive!

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik op een hoogte 15.000 feet (dat zijn 15.000 grote Subway broodjes) uit een vliegtuig ben gesprongen met een vreemde man op mijn rug en slechts een rugzak als reddingsmiddel. Vanaf het moment dat je benen uit het vliegtuig bungelen weet je dat slechts drie seconden hebt vooraleer je met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur naar beneden donderd. Toegegeven, de eeste tien seconden zijn letterlijk ademloos vanwege de schrik, angst, het uitzicht en alles wat er gebeurd. Na 60 seconden “freefall” opent de parachute en bungel je 5000 feet boven de grond met links een ondergaande zon en rechts een opkomende maan. Na ongeveer vijf minuten en een “ass landing” stond ik vol met adrenaline mijn hoogtevrees weg te springen en juichen. Een skydive geeft een extatisch gevoel wat onbeschrijfelijk is. (tenzij je zelf ooit hebt gesprongen) Amen!

Deze overwinning op mezelf moest gevierd worden met een late nacht (of vroege morgen) in de plaatselijke bar samen met de andere “jumpers” en alsof het nog niet speciaal genoeg was mocht de make-up niet ontbreken!

Al deze foto’s wil ik jullie niet onthouden en staan bijgevolg op facebook! Ik heb ook een dvd van mijn “freefall”, maar deze is te groot om via facebook te uploaden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *