Surfers Paradise: what’s in a name? [1]

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Surfers Paradise is een wereld van verschil met Byron Bay. Byron Bay bestaat mede dankzij laidback-backpackers die hun geld aan het surfen, dagtrips en het uitgaan uitgeven. Surfers Paradise is een meer toeristisch ‘dorpje’ met enorme wolkenkrabbers, een heus winkelcentrum en een honderdtal eetgelegenheden allemaal toegespitst op de iets bredere toerist. Toegegeven ik vond Byron mooi vanwege haar rustieke romantiek, maar ik voel me beter op mijn plaats in Surfers Paradise. Hoewel ik ten zeerste betwijfel of dit echt een paradijs voor surfers is.

Wat heb ik in Surfers Paradise gedaan? Op de dag van mijn aankomst, met de Greyhound bus, ben ik het dorp gaan verkennen. Ik heb winkelcentrum en haar winkels ontdekt, ik ben naar het strand gelopen om te kijken hoe de golven waren, ik ben naar de toeristen informatie geweest en naar de must-see, must-do activiteiten gevraagd en verder heb ik het rustig aangedaan. Ik merk op dat ik veel eerder ‘moe’ ben dan in Sydney. Misschien heeft dit met de zon en warmte te maken? Misschien met het meer actief bezig zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *