Te zwak bevonden of grofweg gedumpt?

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 3 Comments

Vandaag tijdens mijn lunchbreak werd ik bij de baas zijn rechterhand geroepen voor een babbel. In dit zeer korte gesprekje werd duidelijk dat ik niet meer welkom was binnen de muren van IT Matters en dit werd beargumenteerd door mijn beperktere communicatie mogelijkheden en daarnaast zou ik dingen niet snel genoeg oppikken. Op zo’n moment kun je niet anders doen dan het nieuws accepteren, maar als je de ergste schok en de meeste tranen voorbij bent, kom je erachter dat deze argumenten nergens op zijn gestoeld.

Natuurlijk: ik ben niet geboren en getogen in een land waar Engels de moedertaal is, maar dit was bekend, of bekend geworden, bij het interview dat ik slechts een maand geleden had. Hiernaast durf ik te beweren dat mijn Engels enerzijds verbeterd is gedurende mijn maand bij IT Matters en anderzijds heb ik noch de kandidaten die ik heb opgebeld, last ondervonden van mijn ‘gebrek’ in het Engels.

Het feit dat ik dingen niet snel op zou pikken deugt al helemaal niet. Twee weken geleden kregen wij nieuwe KPI’s opgelegd. Hierop heb ik een gesprek aangevraagd met diezelfde rechterhand van de baas om te bediscussieren hoe deze targets te behalen, omdat ik voordien niet eens in de buurt kwam. De maandag erop begon ik vol goede moed nieuwe strategieen uit te proberen en dit leverde goede resultaten op. Helaas moest ik afgelopen dinsdag met voedselvergiftiging naar huis en kon ik pas vrijdag weer aan de slag. Niettemin had ik in twee en een halve dag beter gepresteerd dan in de twee weken daarvoor.

Deze week zou mijn eerste volledige week zijn met de nieuwe targets. Het verliep alleen een beetje anders. Op maandag werd de consultant waarvoor ik werkte ontslagen met als reden zijn negatieve houding. Ongeacht of dit een geldige reden was, kreeg ik een nieuwe consultant toegewezen. Eentje met meer regeltjes (lees: structuur) en een eigen manier van werken (lees: professsionaliteit). En ook al had ik geen hoge pet op van zijn koude persoonlijkheid ik kon zijn manier van werken wel waarderen en trachtte me aan zijn manier van werken aan te passen. Ik voelde mezelf groeien in mijn positie als resourcer en dit straalde ik ook uit naar de rest van het bedrijf. Ik voelde me goed. Mijn resultaten bleven verbeteren en na vier en een halve dag had ik de nieuwe KPI’s al ver overschreden, maar toch pik ik nieuwe zaken niet snel genoeg op?

Wat verwachten ze dan van iemand die daar nog geen maand werkt?

Het is mij nu in elk geval wel duidelijk dat het niet uitmaakt hoeveel mensen er werden aangenomen, zij worden aan hetzelfde tempo weer ontslagen. Helaas heb ik dit persoonlijk moeten ondervinden en m.i. zonder een echte reden. Inmiddels heb ik zeven gemiste oproepen van een prive-nummer. Ik ben vrijwel zeker dat het iemand van IT Matters is, de vraag is alleen: wie en waarom? Zouden ze mij opbellen om te zeggen dat het een hele slechte grap is?

Comments 3

 1. hey hey, hier regent het ook ontslagen, al twee collega’s ontslagen en nog een 8.000tal te gaan in Europa.

  Misschien bellen ze je wel om te zeggen dat je so-called manager onstlagen is, of dat ze zich vergist hebben 😉
  of misschien is het iemand met vragen en informatie over retentiebeleid (sorry voor mijn sarcastische humor)

  dat heb je met mega-global-corporation-multinationals ed. het zijn de aandeelhouders die blij moeten zijn, de rest kan best zo ongelukkig mogelijk zijn om het verschil te accentueren.
  geef mij maar de sosjale sector waar resultaten belangrijker zijn dan opbrengsten (behalve als je een ondergesexte priester bent).

 2. Omstreeks 13 maanden geleden had ik ongeveer hetzelfde meegemaakt, biezem moeten pakken zonder dat ze een echte reden gaven. (“scherson, je werkt goed maar we nemen tijdelijk een inhouse interimfiguur omdat die de mensen al kent”)

  Al lijkt mij het eerder dat je job heb verloren omwille van de komst van de nieuwe consultant. 1 + 1 is nog steeds geen 13 en zijn woord zal ergens toch ben belang zijn als het gaat om jouw koppie koppie (altans naar ‘onze’ maatstaffen)

  Gewoon verder gaan klinkt het alombekende maar al toch ware ‘cliche’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *