digital_nomad_thailand

Na een goede vlucht ben ik woensdag 1 oktober om 7u (lokale tijd), samen met mijn 10 kilogram bagage, aangekomen in Bangkok. In Thailand zal ik twee maanden verblijven om te kunnen proeven van het werken en reizen tegelijkertijd. Iets wat ik in het begin van het jaar al had aangekondigd.

Waarom Thailand?

Thailand stond om meerdere redenen hoog op mijn lijstje. Zo ben ik nog nooit in Thailand geweest en het leven (en reizen) is hier relatief goedkoop. Een andere, voor mij belangrijke, reden is dat Chiang Mai is uitgeroepen (niet officieel) tot hoofdstad van de digital nomads.

Dit houdt in dat verhoudingsgewijs en rekening houden met; de internetconnectie, het weer, het eten en de prijs om te leven in Chiang Mai het beste van de hele wereld is. Als ik mezelf wil testen of ik überhaupt wel wil reizen en werken tegelijkertijd, dan moet ik het in de ideale omstandigheden testen. Daarnaast kan ik hier andere digital nomads ontmoeten en leren van hun ervaringen. Tenminste dat is wel mijn bedoeling!

Wat ik wil testen als digital nomad?

Er zijn een aantal dingen die ik absoluut wil testen tijdens mijn verblijf in Thailand. Het belangrijkste is natuurlijk mijn werk afkrijgen en de afgesproken deadlines met klanten respecteren. Maar behalve deze noodzakelijkheid heb ik ook een aantal doelen voor mezelf gesteld.

  1. Minstens 1 nieuwe klant krijgen

De belangrijkste, in functie van het reizen en werken tegelijkertijd, is het werven van minstens 1 nieuwe klant. Ik kan immers geen face-to-face meetups hebben met prospecten dus moet ik via technologische hulpmiddelen prospecteren. Alle tips, leads en ideeën zijn welkom! ;-)

Als ik hierin slaag (en de 2 maanden bevallen mij) dan heb ik een „zelfvoorzienend systeem” ontwikkeld waarmee ik kan blijven reizen en werken tegelijkertijd. In die zin kan ik kiezen wanneer ik naar ‚huis’ kom, in plaats van dat ik afhankelijk ben van mijn financiële situatie.

  1. Twee maanden gezond eten

De laatste maand voor mijn vertrek heb ik weinig op mijn eten gelet. Mijn nieuw aangeleerde eetgewoonten tijdens de CrossFit Summer Challenge zijn zo snel weer afgeleerd en vragen om een herscholing. Hoewel ik in Thailand niet Paleo kan en zal eten is het wel de bedoeling dat ik ga letten op wat en hoeveel ik eet. Kortom de handrem mag weer worden aangetrokken en ik zal mijn inname van koolhydraten, suikers, alcohol en slechte vetten zoveel mogelijk proberen te vermijden. Anders krijg ik nooit het sixpack wat ik zo graag wil.

  1. Elke dag iets van sport doen

Naast mijn voedingspatroon aanpassen wil ik ook mijn sportmomenten hier weer gaan oppakken, want ook deze zijn er de laatste maand voor vertrek bij ingeschoten. Dat terwijl ik veel energie krijg van sporten (linken). Kortom ik wil hier, ondanks de hitte, weer routine van maken door elke dag iets van sport te doen.

Ik denk dan vooral aan sit-ups, push-ups, freeletics oefeningen en CrossFit oefeningen die ik heb onthouden en/of waar ik geen gewichten (behalve mijn eigen) voor nodig heb zoals burpees. In Chiang Mai, waar ik het grootste deel van mijn tijd in Thailand zal doorbrengen, wil ik ook Muay Thai lessen nemen. Wish me luck! :)

  1. Op een „shoestring” leven

Thailand wordt in de reisgidsen voorgesteld als een plek waar je geld lang meegaat. Ik geloof dat dit zeker waar is. Zeker wanneer je jouw uitgaven ook nog eens in de gaten houdt. In dat geval is het zelfs mogelijk dat je met meer geld terugkomt, dan wanneer je in jouw eigen land was verbleven. Helemaal als er zo’n zelfvoorzienend systeem is. Dat neemt echter niet weg dat ik een aantal (toeristische) dingen zeker wil doen en/of zien. Het maatpak is reeds aangekocht (foto’s volgen later)! ;-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.