The Great Ocean Road

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 1 Comment

The Great Ocean Road, en zijn toer, heeft zijn naam niet gestolen! Deze absoluut fascinerende rots-kustformatie is werkelijkwaar oogstrelend en verdiend alle lof te beginnen bij “Bells Beach”. Dit strand is een van de bekendste surfplekken in Australie vanwege metershoge golven die perfect zijn uitgelijnd ten opzichte van het gele zand.

Vervolgens stopten we in een klein dorpje waar je koala’s in het wild kon aanschouwen en “Crimson Rosella’s” uit je hand kon laten eten. Enorm fascinerend!

Na de snelle lunch reden we door naar “Otway National Park” voor een wandeling door het regenwoud. ‘Door de bomen het bos niet meer zien staan’ in de letterlijke betekenis van het spreekwoord ofwel eeuwenoude bomen gecombineerd met bijzondere planten, struiken en ander groen is hetgeen waar deze wandeling garant voor stond. Uiteraard kon een ‘spookfoto’ niet ontbreken!

Al dit voorspel bracht ons uiteindelijk bij het hoogtepunt (lees: hoogtepunten) van deze toer: “Port Campbell National Park”. Dit park staat bekend om zijn ongoddelijke “12 apostels”, maar heeft veel meer dan enkel dat in petto. De rots-kustformatie die in “Bells Beach” voor het in eerst in zicht kwam loopt na ruim 200 kilometer gewoon door en uit zich in bijzondere rotstaferelen, elk met hun eigen naam: “The Razorback”, “London Bridge”, “Loch and Gorge en de “12 Apostels”. Elk van deze monumenten kon je vanaf de toeristische paden aanschouwen en fotograferen (wat ik ook heb gedaan), maar er is niets ‘koelers’ om dit vanaf een helicopter te kunnen zien! Ongelofelijk ervaring met nog een beter uitzicht! Wauw!

Check de foto’s en (een deel) van de helicopter ervaring op Facebook en laat een berichtje na!

Comments 1

  1. Ja jom…als ik uw verhalen hier allemaal lees…Zo geweldig! 🙂
    Héhé maakt ne mens even jaloers! 🙂 Nenee ik gun het u van harte hoor! Geniet er nog van!! Hou je goed! zoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *