TIME: Marc Zuckerberg is ‘Persoon van het Jaar 2010’

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling Leave a Comment

Vorige week is bekend geworden dat TIME: Marc Zuckerberg is ‘Persoon van het Jaar 2010’ is.

Julian Assange, die van Wikileaks, was ook genomineerd voor dezelfde titel. Ik merk bij mezelf dat ik meer sympathie voor Wikileaks heb dan voor Facebook. Dat terwijl ik nog nooit een gelekt document heb gelezen en honderden “vrienden” op Facebook hebt gemaakt. Ik geloof dat dit allemaal met de negatieve berichtgeving rond Facebook te maken heeft. Eerst was daar al terechte heisa rond privacy problemen en toen de film ‘The Social Network’ uitkwam, kregen de meeste mensen, waaronder ik, ineens een heel ander beeld bij de geniale Marc Zuckerberg.

Hoewel de film op waarheid gebeurde feiten is gebaseerd, en ik ergens ook wel geloof dat hij niet de meest vriendelijke persoon ter wereld is, heeft hij met Facebook wel iets fantastisch gepresteerd. Daarom durf ik best te zeggen dat Marc Zuckerberg geniaal is. Het is toch bijzonder knap en eervol de titel “persoon van het jaar” te krijgen als zesentwintigjarige en zo vaak negatief in het daglicht staat.

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat ik ook 26 ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *