Uit het oog is niet altijd uit het hart

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Een Oudhollands spreekwoord luidt: uit het oog is uit het hart en misschien geldt dit voor jullie lezers van mijn blog, maar dit geldt zeker niet voor mij. Ik geef toe dat het weer enige tijd is geleden dat Down Under ter sprake kwam. Niettemin leeft het de laatste tijd meer en meer eens te meer omdat het binnen twee maanden werkelijkheid is. Zowel fysiek als geestelijk bereid ik me voor op hetgeen een “once in a lifetime” wordt. Hoewel ik over deze uitdrukking momenteel nog mijn twijfels heb strekken mijn gedachten zich uit over de gehele breedte van het land. Het idee dat ik werkelijk geen flauw benul heb over hetgeen me te wachten staat; geeft me enerzijds een heerlijk gevoel van vrijheid en werkt tegelijkertijd zeer beangstigend. Deze tweestrijd wordt gevoed met clichéverhalen van lokale “backpack” helden. Zij stellen dat “een goede voorbereiding het halve werk is”. Hoe je het ook draait of keert; er zit een kern van waarheid in, maar meteen vraag ik me af hoe je je kunt voorbereiden op iets wat je niet weet?

[liedje]Schipper mag ik over varen ja of nee? Moet ik dan een cent betalen ja of nee? Ticket? Check. Paspoort? Check. Visum? Check. Je begrijpt dat ik ben klaar om te vertrekken. Zij het niet dat er bij een voorbereiding meer komt kijken, de zogenaamde randvoorwaarden waar aan voldaan moet worden: verschillende betalingsmogelijkheden en in de mogelijkheid zijn om te betalen en preventieve vaccins bij de lokale dokter en/of Tropisch Instituut van Antwerpen. Daarnaast zijn er optionele keuzes als: een bijkomende privé-verzekering (je bent als Belg of inwoner van België altijd tot op zekere hoogte verzekert via de mutualiteit) en wat neem ik allemaal mee aan (hand)bagage?

Doordat ik in Australië een aansluitende en weloverwogen baan wil vinden (voor maximum 6 maanden) heb ik daar ook een aantal voorbereidingen voor getroffen. (1) Ik heb namelijk mijn diploma laten vertalen door een beëdigd vertaler en rechtsgeldig laten maken door de ministeries van Justitie en Buitenlandse Zaken. (2) Daarnaast ben ik ook al volop aan het solliciteren – vanuit België – voor een betrekking in Australië en heb ik mijn eerste sollicitatiegesprek al te pakken. Dank je wel Internet! In tussentijd denk ik na over wat ik mee wil nemen én wat juist niet en tel ik de dagen rustig af! Australia be well-prepared for my visit cause I will!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *