doelstellingen_2015

Update over mijn doelstellingen in 2015

Lodi Planting Algemeen 1 Comment

Het jaar is halverwege. Een ideaal moment om eens terug te kijken op de eerste zes maanden. Hoe is het gegaan? Maar laten we ook stiekem vooruit te kijken naar de volgende zes maanden. Hoe gaan we het aanpakken?

Wat zijn mijn doelen voor dit jaar (2015)?

In het begin van het jaar heb ik mijn 3 doelstellingen voor 2015 wereldkundig gemaakt. Zo wil ik op het einde van dit jaar slechts 13% lichaamsvet hebben, wil ik 6 maanden in het buitenland zijn verbleven en wil ik minstens 25 duizend euro netto hebben verdiend. Laat ons eens stap voor stap kijken naar de verschillende doelen.

Terugblik op de eerste zes maanden

  1. Dertien procent lichaamsvet

In het kader van project sixpack heb ik grote stappen gemaakt. Volgens de laatste meeting (1 juli) heb ik gemiddeld 11,85% lichaamsvet. Dat houdt in dat ik ongeveer 4% ben verloren op 6 maanden tijd. Dat is zeker niet slecht, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Het meeste vet bevindt zich namelijk nog op mijn buik (en benen). Deze gebieden trekken, met hun 16%, het gemiddelde omhoog.

  1. Zes maanden in het buitenland

Zes maanden in het buitenland. In het begin van het jaar leek dit veruit de meest eenvoudige doelstelling van het jaar te zijn. Het is slechts een kwestie van een bestemming kiezen, je rugzak inpakken en vertrekken. Toch bleek dit moeilijker in praktijk. Aan reisbestemmingen geen en ‘goesting’ om te gaan geen gebrek. Wel is zowel mijn privé- als zakelijke situatie, in positieve zin, veranderd waardoor ik op dit moment minder makkelijk weg kan.

  1. Vijfentwintigduizend euro netto verdienen

25 duizend euro netto verdienen is, afhankelijk aan wie je het vraagt, niet veel geld. Maar dit is het bedrag wat ik nodig heb, om niet langer van mijn spaarcenten te leven en te kunnen leven van mijn zelfstandige activiteiten. De levensvatbaarheid van mijn eigen bedrijf staat met dit bedrag dus op het spel. Halverwege het jaar ben ik erg goed op weg.

Vooruitblik op de komende zes maanden

  1. Dertien procent lichaamsvet

Helaas is het onmogelijk om gericht vet te verliezen. Ik moet me dus blijven focussen op voldoende slapen (8 uur per dag), gezond eten (geen suikers en weinig koolhydraten), veel sporten (de teller staat nu op 90+ van de 150 sportmomenten), water drinken (minstens 2 liter per dag) en meer mediteren om stress te verminderen (ik heb nu een 18 dagen streak).

Al jouw tips om vet te verliezen en/of een gezonde levensstijl te verbeteren zijn welkom!

  1. Zes maanden in het buitenland

Minder makkelijk weg kunnen betekent overigens niet, dat ik helemaal niet ben weggeweest of geen plannen heb om weg te gaan. Zo heb ik in het begin van het jaar (april) een maand in Malaga/Tarifa gezeten. De volgende trip staat voor half juli op de planning. Dan ga ik een ongeveer een maand in Berlijn en Praag wonen en werken. En heel misschien dat ik de laatste maand(en) van het jaar met een cruiseschip vol digital nomaden naar Brazilië vertrek. Anders wordt het een kwalitatieve vakantie met het vriendinnetje. 

Iemand nog leuke tips voor Berlijn en/of Praag?

  1. Vijfentwintigduizend euro netto verdienen

Ik heb nu al meer facturen verstuurd dan in heel 2014. En als de laatste twee maanden voorbodes zijn van hetgeen er komen gaat, dan ben ik in mijn nopjes. Sowieso is er sinds begin van het jaar meer professionaliteit o.a. doordat ik samenwerk met Peter Kuipers. Dat is een verademing omdat we perfect complementair zijn en dezelfde visie hanteren. Dankzij onze samenwerking kan ik me het komende half jaar meer focussen op het vinden van nieuwe klanten via onorthodoxe manieren. De technische kant van mijn aanbod is immers in goede handen bij Peter.

Wat zijn jouw doelstellingen voor 2015? Hoe ver sta jij in het behalen van je doelen? Kun je mijn hulp gebruiken bij het behalen van je doelen?

Ben jij klaar om geld te verdienen met datgene wat je het liefste doet? Wacht niet langer. Start vandaag. Join the Movement.

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *