Update: Sydney naar Byron Bay

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Mijn laatste dagen in Sydney heb ik in musea (Museum of Sydney, Art Museum of NSW, Museum of Comtemporary Art, Mint Museum) doorgebracht. Een van de aantrekkelijkste musea is het “Museum of Comtemporary Art”. Deze stelt jonge kunstenaars tentoon en is erg gericht op mensen voor hun mid-life crisis. Helaas mocht je hier geen foto’s maken, maar ik wil jullie mijn meest fascinerende kunstwerk niet onthouden. Stel je een heel grote witte muur voor met daarop een zwarte vlek in de vorm van een smeltend sprookjeskasteel. Op de grond ligt het “oorspronkelijke” plastieken luchtkasteel volledig gesmolten als een roze 3D hoop. Mooi he?

Vervolgens ben ik op de GreyHound bus gesprongen en ben ik via Coffs Harbour (twee overnachtingen) in Byron Bay aangekomen. Coffs Harbour is een klein stadje waar werkelijk waar niets te doen, zien of te beleven is en daarom ideaal om de rest van je trip enigszins te boeken en te plannen.

Byron Bay daarenteen is een echt surfersdorp met bijbehorende communie, pubs, discotheken, fastfood-ketens, etc. Iedereen is hier om te feesten en te surfen en ik vermoed dat de hele oostkust zo gaat zijn. Ikzelf heb het nachtleven gelaten voor wat het is en een beetje rustig aangedaan. Zo ben ik een dag gaan surfen (inclusief les) en ben ik naar Nimbin geweest. [meer over Nimbin in een aparte blogtekst]. Verder heb ik een klein beetje sightseeing gedaan door een fiets te lenen en doorheen Byron Bay te fietsen totaan de vuurtoren, Minyon Falls en Palm Valley. [check de foto’s op Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *