Vrouwen: behoedt U voor zijn woorden

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Bij het naslaan van “de geschiedenis van mijn leven” samengesteld door Arthur Jopin, maar geschreven door G. Casanova, blijft mij vooral zijn woordenschat bij. G. Casanova – de mythische figuur van weleer – heeft de gave de brute werkelijkheid zo weer te geven, dat het zelfs opwindend wordt mede dankzij zijn woordkeuzes. Hierdoor slaagt hij er telkens weer in zijn doel, voornamelijk bestaande uit vleesgeworden behoeften, te verwezenlijken op simplistische wijze.

Althans zo laat hij blijken in de eerste veertig pagina’s. Menig man zou, na vijf uur met een beeldschone vrouw te hebben gepraat in het holst van de nacht, ofwel vertrokken zijn en de hand aan zichzelf hebben geslagen ofwel zijn dierlijke instinct niet hebben kunnen trotseren en er bovenop gedoken zijn. G. Casanova niet. Hij blijft vijf uur non-stop aan elkaar ‘lullen’, als Peter Van de Veire op Studio Brussel, wetende dat zijn verheerlijking slechts een kwestie van tijd is.

Het is ongeoorloofd te stellen, na veertig pagina’s, dat hij reeds zijn geheim heeft prijsgegeven, maar ik denk desondanks een belangrijke indicatie te hebben gevonden op basis van doorgenomen voorliteratuur. G. Casanova heeft in tegenstelling tot vele andere mannen een bijzonder ruime en levendige woordenschat, die dankzij hedendaags onderzoek vergeleken kan worden met die van de vrouw. Nu, als vrouwen ergens van houden is het zichzelf identificeren met het andere geslacht en dit had G. Casanova maar al te goed door met alle gevolgen van dien.

Aan vrouwen die hieraan willen ontkomen heb ik de boodschap: denk als een man en je bent in veilige handen. (voor mannen is dit in elk geval goed nieuws)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *