Waar een wens is, moet gewerkt worden

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Hoewel ik een idee heb wat ik in Australië wil bereiken en leren – en waarvan ik de oppervlakkige reeds heb medegedeeld – is een idee niet afdoende. Alle reizen beginnen met geld, doekoe, centen, poen, (…) en Euro’s en hoezeer mensen ook zeggen ‘geld maakt niet gelukkig’ het maakt alles een stuk makkelijker: “Last Minute” naar ‘Down Under’ en als een prins – zonder financiële zorgen – genieten van alles wat er op je pad komt. Paradijs.

Het besef – dat ik die prins nog niet ben – ontpopte zich tijdens mijn laatste jaar van mijn Bacheloropleiding. Enigszins naïef dacht ik – door tijdens de colleges te werken – voldoende geld bij elkaar te sparen om direct naar mijn afstuderen naar Australië te kunnen gaan. Waarbij de naïviteit zich uit in het relatieve weinige geld dat ik kon/wilde sparen vanwege (kot)feestjes, sociale- en andere activiteiten. Echter, met mijn neus op de feiten gedrukt wist ik (nu) wel, dat ik een serieuzere baan (lees: beter betaald) moest vinden na mijn afstuderen.

Tijdens mijn laatstejaarsstage kon ik in combinatie met een stageopdracht open solliciteren op tal van vacatures en zo kwam ik aanraking met Alexander Mann Solutions (AMS). Een outsourcingsbureau dat zich heeft gespecialiseerd in rekrutering. Met andere woorden AMS onderneemt alle actie voor bepaalde multinationals op het gebied van rekrutering. Na een uitgebreide screening op het interim-bureau – en zonder persoonlijk gesprek met AMS zelf (?!) – mocht ik nog voor mijn mondelinge verdediging van mijn eindwerk – en per vijf juni – beginnen.

Sinds die tijd gaan AMS en ik zij-aan-zij – en even ‘achterbaks’ – om mijn uiteindelijk financiële doel op een afzienbare tijd te behalen. Ik zie mijn spaarrekening – en zijn procenten – week-na-week stijgen door het loon – het grootste deel daarvan – dat wekelijks wordt doorgestuurd van mijn zichtrekening.

Nu zijn we inmiddels eind oktober en ben ik al een half jaar werkzaam bij AMS. De tijd die ik in eerste instantie dacht nodig te hebben om als een prins – zonder financiële zorgen – in het ‘nirvana’ te verblijven. Ondanks het feit dat financieel haalbaar is om een vlucht te boeken en het daar goed (=relatief) te hebben, zal ik sowieso nog tot eind december blijven werken bij AMS. Een reden hiervoor is dat ik me dan in Australië echt kan focussen op het verkrijgen van relevante werkervaringen én niet dat ik uit noodzaak kiwi’s moet gaan plukken in Nieuw-Zeeland. Begrijp me nu niet verkeerd ik heb geen minachting voor mensen die wél kiwi’s plukken – en misschien zal ik dat zelf ook doen, om te kunnen ervaren hoe het is – maar mijn paradijs lonkt. Hét leven als een “Kaskoeskilliwan”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *