cabaret: Wouter Deprez – Eelt

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Wat heb ik gelachen met Wouter Deprez! Afgelopen vrijdag ben ik naar zijn laatste show ‘Eelt’ gaan kijken en ik vond hem fantastisch. Nu ben ik al gauw tevreden als ik een cabaretier kan zien, maar tegenover Wouter stond ik toch wel sceptisch. Ik heb hem reeds verschillende keren op televisie gezien en ik moet toegeven dat ik hem dan nooit supergrappig vond. Of überhaupt grappig.

Gelukkig vond ik dat live wel. Dat zal voor een groot stuk aan het volwassen worden van Wouter hebben gelegen. Hiermee bedoel ik de ongekende grofheid, het directe naar de zaal toe, soms het enigszins gênante, beschamende en/of ontroerende van Wouter. Natuurlijk is de entourage in de zaal ook helemaal anders dan thuis in je zetel.

Wouter vertelt je een verhaal en dat grijpt je bij je strot. Niet alles is meteen even duidelijk. Zeker niet voor éné Michel in de zaal, maar gaandeweg komt de trein stilaan opgang. Hoewel ik het begin het sterkst vond. Bijna à la Hans Teeuwen maakt Wouter een zelfverheerlijking! Het einde daarentegen was het mooist, want ‘Eelt’ handelt over de vader van Wouter, Frans, en wat blijkt op het einde, dat hij de hele tijd in de zaal zit. Sterker nog op het einde komt Frans zelfs een liedje zingen op het podium! Ahum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *