Freelancen en Masterminds (www.lodiplanting.com)

Waarom elke freelancer lid moet zijn van een Mastermind (en moet experimenteren)!

Lodi Planting Freelancen (geld verdienen) Leave a Comment

Freelancen en masterminds is een goede combinatie. Masterminds maken je een betere freelancer. Ben je lid van een Mastermind? Experimenteer je regelmatig? In dit artikel krijg je redenen waarom jij ook lid moet worden van een Mastermind en regelmatig moet experimenteren.

De eerste 12 weken van een Mastermind

Zoals je ongetwijfeld wel weet zit ik in een Mastermind. Afgelopen zomer ben ik hier samen met Ilse, Johan en Jan mee gestart. Voor een periode van 12 weken hielden we elkaar verantwoordelijk voor de zelf gekozen doelen. Het was een leerrijke en vooral ook productieve periode. Veel van onze gestelde doelstellingen werden behaald en dat smaakte naar meer.

Het startschot van de tweede periode

Tijdens de laatste les hebben we het proces geëvalueerd. We keken naar wat er goed en minder goed ging. De bedoeling was om van onze ervaringen te delen en te kijken of er voldoende draagvlak was voor een tweede periode. Met de verwerkte feedback zijn we onlangs gestart voor een tweede periode van 12 weken.

Freelancen en masterminds (en experimenteren)

De komende 12 weken zullen we keihard werken aan onze vooropgestelde doelen. Dit zal nodig zijn, want de gestelde SMART-doelen zijn niet mis. Behalve onze doelen zijn we ook met een experiment gestart. Het experiment omvat het uitproberen van een nieuwe gewoonte. We doen dit om uit onze comfortzone te stappen en wederom te leren van onze ervaringen.

12 nieuwe gewoontes in evenveel weken

Elk van ons heeft vier gewenste nieuwe gewoontes ingestuurd en elke week zullen we dus een nieuw gewoonte uitproberen. We begrijpen allemaal dat een week veel te kort is om een nieuwe gewoonte aan te leren. Het experiment gaat dus veel meer over iets nieuws uitproberen dan iets echt aan te leren.

De experimenten van onze Mastermind

Hieronder zal ik elke week het experiment van de week toevoegen. Voel je vrij om met ons mee te doen. Laat ook zeker weten wat je van onze experimenten vindt.

Experimenteren en Masterminds (LodiPlanting.com)

  • Week 1: 15 minuten mediteren per dag.
  • Week 2: 15 minuten dansen per dag.
  • Week 3: elke dag dankbaarheid uiten + de Pomodoro techniek gebruiken.
  • Week 4: eet aan een gedekte tafel + contacteer 2 oude klanten met de vraag hoe het gaat.
  • Week 5: geen nieuw experiment voor deze week.
  • Week 6: alles wat we eten bijhouden in MyFitnessPal.
  • Week 7 tot en 12: door het uurverschil (Brazilië – Europa) kan ik even niet meer deelnemen aan de experimenten.

De voordelen voor een freelancer

“Fijn Lodi, leuk dat je experimenteert en lid bent van een Mastermind, maar wat hebben wij hieraan?”

Als je als freelancer nog geen lid bent, van een Mastermind dan wil ik graag weten waarom niet. De resultaten die we de eerste 12 weken hebben behaald zijn super. Nu we elkaar nog beter kennen en de feedback hebben verwerkt, ga ik vol goesting de komende 12 weken tegemoet. Ik weet dat ik niet (meer) alleen ben, dat ik wekelijks een (hulp)vraag kan stellen, dat ik word tegen gehouden als dat nodig is, dat ik een klankbord heb, … en hetzelfde geldt voor hun.

De attitude van een freelancer

Willen leren, openstaan voor andermans ideeën en uit je comfortzone stappen is iets wat je een betere freelancer maakt. Het is als freelancer onmogelijk om alle kennis in huis te hebben. Een freelancer heeft namelijk veel verschillende rollen. Ik vergelijk dit altijd met petjes. Sommige petjes staan de freelancers goed. Andere petjes niet. Alles heeft te maken met je attitude.

Laat tijd geen excuus zijn

Maar als je jouw uren klopt, deadlines probeert te halen en tussendoor nog een ‘normaal’ leven probeert te leiden, dan is tijd vrij maken het laatste wat je wilt. Hoe kun je nu wekelijks een (anderhalf) uur praten over je business in plaats van te werken aan je business? Maar dat is de crux, een Mastermind helpt je jouw juist om je prioriteiten vast te stellen. Zo kun je jouw tijd efficiënter en effectiever besteden.

Een uur gratis wekelijkse “coaching”

Meer nog. Dankzij de andere leden, en in zekere zin ook de experimenten, maak ik sprongen vooruit zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Sprongen die ik in mijn eentje nooit had kunnen maken (of toch niet op 12 weken). Laat staan dat ik mijn gekozen (jaar)doelstellingen niet had behaald. Onderdeel van een Mastermind is echt wel zijn tijd waard.

Wil je ook jouw eigen Mastermind organiseren?

Het succes van een Mastermind wordt bepaald door de mensen. Over het organiseren van je eigen succesvolle Mastermind heb ik een e-boek geschreven. Laat je naam en e-mailadres achter en je krijgt behalve een reeks tips en tricks ook het volledige stappenplan voor een succesvolle Mastermind als e-boek opgestuurd. Ik beloof je niet te spammen!

Hoe organiseer je een succesvolle Mastermind (Lodi Planting)

Nog niet overtuigd om deel te nemen aan een Mastermind of regelmatig te experimenteren? Lees dan nog deze artikelen:

Of abonneer je op mijn wekelijkse updates. Zo krijg je elke zondag als eerste het meest recente artikel in je inbox, ontvang je exclusieve content en tal van extra’s.

Nog geen freelancer?

Schrijf je in voor een reeks van gratis e-mails en oefeningen. Ik leg je uit hoe je in 3 stappen geld kunt verdienen met datgene wat je het liefste doet. Wil jij dit ook?

 

Over Lodi Planting

Lodi Planting

Twitter Google+

Hallo, ik ben Lodi Planting. Ik help freelancers met hun online personal branding. Ook ben ik eindbaas bij Younicorn Branding. Ik wil uiteindelijk 10.000 freelancers succesvol maken. Word ook een betere freelancer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *