Happiness

Om echt gelukkig te zijn moet je datgene waarderen wat je reeds hebt. Dat is de boodschap van onderstaande quote. Hier zit mijn inziens een grote kern van waarheid in. Als je telkens verlangt naar nieuwe dingen, dan verzadig je nooit het gevoel van geluk. Zonde, want niemand wil toch een ongelukkig leven!

Ben gelukkig in relatie met geld

Meer is niet (altijd) beter. Minder is niet (altijd) slechter. Dit is vooral van toepassing op geldelijke zaken. Zowel in de privé- als werk gerelateerde sector. Het niet hebben van geld kan ongelukkiger maken (omdat je niet in je basisbehoeften kan voorzien). Maar het hebben van geld maakt niet (per definitie) gelukkiger. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat alles boven 65k weinig invloed heeft op niveau van geluk. 65k is dan ook veel geld. Het gaat erom dat geld geen belemmering mag zijn voor jouw dromen, wensen en ambities. Is dat wel het geval dan kun je de derde stap nog eens doorlopen.

Blijf wel dromen en koester je ambities

Dit betekent overigens niet dat je niet geen wensen, ambities of dromen mag hebben. Integendeel. Ik geloof dat iedereen deze dingen moet hebben en moet proberen na te streven in kleine stapjes. Ook al doet dit soms pijn. Echter wanneer je jouw wensen, ambities en dromen hebt bereikt mag je best tevreden zijn. Een stap terug doen. Reflecteren. Nagaan of de spreekwoordelijke reis de moeite waard was. Stap 1 en stap 2 kritisch bekijken. Je wensen, dromen en ambities bijstellen in sommige gevallen. Maar weet dat meer niet (altijd) beter is en minder niet (altijd) slechter is.

Eddie Vedder in Society

Eddie Vedder, de frontman van Pearl Man, beschrijft dit in zijn soloproject “In to the Wild” als geen ander. Vooral het liedje “Society” stelt zeer duidend dat je gelukkig moet zijn met datgene wat je hebt. Hij staat niet voor niets op mijn lijst met inspiratie. In onze huidige samenleving is dat vrij moeilijk. Meer staat te vaak nog gelijk aan beter en minder aan slechter. Dat maakt onderstaande quote ook zo treffend. Ben jij tevreden met datgene wat je hebt? En wat zijn jouw dromen? Laat je reactie hieronder achter! 

Happiness

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.