Je wordt niet gelukkig door geluk na te streven, maar je wordt gelukkig door je leven te leven! Een cliché wellicht, maar daarom is onderstaande quote niet minder waar. 

Dat de focus niet op het gelukkig worden zelf mag liggen, is voor vele mensen net zo moeilijk als tevreden zijn met datgene wat je hebt. Je bent gelukkig of je bent het niet. Gelukkig zijn is een resultaat van iets anders. Iets groters. In de quote hieronder wordt er gesproken over ‘een leven dat iets betekent’. Voor mij houdt dit twee dingen in.

Ten eerste moet je weten wat je graag doet. Je kunt niet gelukkig zijn als je niet kunt of mag doen wat je graag doet. Tenminste tot op zekere hoogte. Geluk heeft in die zin een persoonlijk kantje.

Ten tweede geloof ik ook dat je iets moet teruggeven (aan je omgeving). Dit hoeft niet persé financieel te zijn. Het mag evengoed een belangeloos gegeven zijn. Gewoon iets doen waar je je goed bij voelt. Je kunt niet namelijk altijd, helemaal, alleen gelukkig zijn met al jouw acties en daden. Je kunt het vergelijken met een feestje. Als jij de enige feestganger bent, dan is het maar een triestig feestje. Als jij kunt feesten met je vrienden, familie en kennissen dan kun je jouw vreugde delen.

In een andere context wordt wel eens gesproken over je bent zo sterk als je zwakste schakel. Misschien geldt dit ook voor een gelukkig leven. Wat denken jullie?

Living your life

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.