De 10k challenge- doe je mee(LodiPlanting.com)

UPDATE: de 10k challenge in 2016 is grandioos gefaald. Daarom start ik op 1 januari 2017 een nieuwe challenge. Meedoen? Stuur me een e-mail!

Voor 31/12/2016 wil ik minstens één keer 10.000 euro in zijn totaliteit hebben gefactureerd. Ik noem dit de 10k challenge. Doe je mee?

Bij de 10k challenge ben jij de winnaar!

Deze 10k challenge heeft niets te maken met het verliezen van calorieën of lopen. De 10k challenge is ook geen echte challenge. Wel een uitdaging!

Een typische challenge geeft je oefeningen of huiswerk en biedt vaak een prijs voor de winnaar. Maar in deze challenge is er geen echte winnaar.

Jij bent de winnaar (LodiPlanting.com)

Tenminste, er is niet één winnaar. Iedereen die zijn of haar challenge behaalt en 10k factureert in één maand is een morele winnaar.

Meedoen aan deze challenge is een overwinning op jezelf.

Wat is de 10k challenge?

We weten nu wat de 10k challenge niet is. Maar wat is de 10k challenge dan wel?

Voor deze challenge probeer ik een groep van gelijkgestemden bij elkaar te krijgen die elkaar gaan helpen om, jawel, 10.000 euro willen factureren in 1 maand.

Ik ga een groep op Facebook maken waar we elk onze grootste uitdaging kunnen posten. Ook kun je hier je vragen stellen en interessante zaken delen.

Wat ik vervolgens hoop is dat we moeite voor elkaar gaan doen. Moeite in die zin om de vragen te antwoorden, kennis te delen en elkaar oprecht willen verder helpen.

De idee van deze challenge is ontstaan op de NomadCruise. Hier gaf ik een workshop “F*ck I am a freelancer” en opperde de participanten voor een dergelijke groep.

F-ck I am a freelancer (LodiPlanting.com)

Moet ik echt 10k willen verdienen om mee te doen?

De 10k challenge gaat niet echt om de 10k.

Ik streef naar 10k per maand zodat ik niet meer op mijn geld moet letten.

10k challenge (LodiPlanting.com)

Meer nog ik wil alles kunnen doen wat ik graag doe, ik wil kunnen sparen en ik wil geld kunnen besteden aan zaken die groter zijn dan mezelf.

Deze gedachten sluimeren al langere tijd in mijn hoofd. Maar tijdens mijn overtocht (van Colombia naar Lissabon) ben ik hier concreet over gaan nadenken.

Ik ben de eerste persoon om toe te geven dat ik erg egoïstisch ben ingesteld. Maar ik geloof ook dat je eerst zelf oprecht gelukkig moet zijn voordat je anderen kunt helpen.

Dat ik anderen wil helpen is hopelijk (!) niet nieuws.

Ik ben namelijk altijd bereid te helpen en volgens mij geef ik anderen hier voldoende mogelijkheid toe. Bijvoorbeeld via een koffieklets.

Onlangs schreef ik ook een artikel over één specifieke vraag: waarmee kan ik jou helpen?

Waarmee kan ik jou helpen- (LodiPlanting.com)

Het) oprecht vragen hoe je iemand kan helpen is mijn inziens de belangrijkste vraag die je als (startende) freelancer kunt vragen.

De antwoorden geven je namelijk input. Input over mogelijke nieuwe diensten, over hoe je iets kunt verbeteren of het geeft je een bevestiging dat je goed bezig bent.

Maar goed, ik wil dus geld kunnen besteden aan iets wat groter dan mezelf is. Wat dit exact is weet ik nog niet. Maar er is nog voldoende tijd om hier achter te komen.

Herken jij je in dit profiel?

De idee van deze challenge is dus om elkaar te ondersteunen bij het verdienen van 10.000 euro/dollar in één maand.

Dus herken jij je in dit profiel?

  • Heb jij een geldelijk doel dat je nog dit jaar wil behalen?
  • Ben je bereid om anderen te helpen met het bereiken van hun doel?
  • Beschik je over een gezonde dosis doorzettingsvermogen?

Meedoen? Reageer dan hieronder of stuur me een e-mail (hallo at lodiplanting.com).

PS. Sinds kort heb ik een Fiverr profiel. Bekijk de services die ik aanbied.

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]
[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.