7 redenen waarom elke freelancer moet bloggen

In dit artikel leg ik je uit waarom elke freelancer moet bloggen. De belangrijkste reden is dat bloggen de meest eenvoudige en goedkoopste manier is om als freelancer te werken aan je online identiteit. Lees verder als je twijfelt om te gaan bloggen.

Heb jij een online identiteit?

Een freelancer zonder website of zelfs zonder blog heeft geen online identiteit. Dit is een straffe uitspraak. Ik ben me bewust dat er zeer succesvolle freelancers zijn zonder website en zeker zonder blog. Maar dit zijn vaak freelancers die reeds een publiek en vast cliënteel hebben opgebouwd. Het zijn zij die reeds jaren aan het freelancen zijn.

Als je aan hen zou vragen om te gaan bloggen, dan vragen zij ze zich af: „waarom zou ik me daar in hemelsnaam mee bezig houden? Het kost tijd en/of geld en beiden wil ik er niet aan besteden!”. Logisch. Waarom zouden ze? Ze hebben immers een vast publiek en cliënteel opgebouwd.

Ervaren versus startende freelancers

Voor startende freelancers gaat deze luxe niet op. Zij moeten zich nog bewijzen. Zij moeten nog werken aan hun status. In andere woorden zij moeten de wereld nog laten zien wij ze zijn, wat ze doen en waarom geïnteresseerden juist bij hun moeten komen. Het liefst 24/7.

Ervaren_versus_startende_freelancers (LodiPlanting.com)

Waar de ervaren freelancers vroeger als een gek lijsten ging afbellen, gebeurt sales anno 2016 iets anders. Gelukkig maar, ik geloof tenminste niet (meer) in het random opbellen van mensen. Het is toch vreemd om mensen via de telefoon te overtuigen om langs te komen en hen te laten zien hoe goed je wel niet bent.

Ik denk dat deze praktijken nog maar zelden werken. Freelancers moeten dus op zoek gaan naar nieuwe manieren om zichzelf te profileren.

Bouw aan je online identiteit met een blog

Een manier waarin ik geloof, en die van deze tijd is, is bloggen. Bloggen is de meest eenvoudige en goedkope manier om te werken aan jouw online identiteit. Het starten van een blog is (met de juiste kennis of handleiding) in 5 minuten gepiept. Ook heb je tal van gratis opties zoals Weebly, Wix, Blogger en mijn favoriet WordPress.

Natuurlijk kost het schrijven van een blog tijd (het schrijven van deze blog heeft ongeveer 2 uur geduurd). Zeker in het begin. Maar hetzelfde geldt voor het maken en optimaliseren van een belscript of elke andere manier van prospecteren. Het feit dat de ervaren succesvolle freelancers niet bloggen heeft dus veel meer te maken met de mogelijkheden die zij toen hadden, dan dat het tijd of geld kost.

Elke freelancer moet bloggen: de 7 redenen

Freelancers die tijd en/of geld investeren in het bloggen zullen hier de financiële vruchten van plukken. Freelancers die consequent en op een adequate manier bloggen vergroten (in)direct hun verkoop en dus ook hun omzet. Bloggen helpt je namelijk om:

  1. jezelf als merk neer te zetten (personal branding). Freelancers die bloggen werken aan de manier waarop anderen hun zien door kennis te delen, ervaringen te delen en . Hierdoor vergroten zij hun status wat hun kans om een verkoop te realiseren vergroot.
  2. meer bezoekers naar je website te halen. Freelancers die bloggen zorgen ervoor dat meer mensen hun website bezoeken. Een blog kun je namelijk delen op jouw sociale media kanalen, maar het kan ook worden opgepikt door anderen. Bijvoorbeeld een journalist of een invloedrijke blogger. Hoe meer mensen weten wat je doet, hoe groter de kans is dat zij iets verkopen.
  3. je vindbaarheid in zoekmachines verbeteren. Freelancers die bloggen zijn beter vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Hier bestaan meerdere technische redenen voor. Het belangrijkste voor nu is dat dit tot meer bezoekers leidt en meer bezoekers leidt tot meer verkopen.
  4. je invloed te vergroten op basis van je expertise. Freelancers die bloggen vergroten hun invloed door het deels gratis weggeven van hun expertise. Meer invloed betekent meer mond-tot-mond reclame.
  5. je online aanwezigheid te vergroten. Freelancers die bloggen profileren zich online. Hierdoor vergroten zij hun afzetmarkt en dat betekent meer verkopen.
  6. je verhaal te vertellen (storytelling). Freelancers die bloggen vertellen een goed verhaal kunnen vertellen, krijgen meer gehoor dan diegene die dat niet kunnen.
  7. (meer) volgers en fans te genereren. Freelancers die veel fans en volgers hebben die vergroten hun bereik. Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op hun verkoop.

Is bloggen iets voor jou?

De voordelen van een blog zijn bekend. Maar het starten van een blog roept waarschijnlijk allemaal vragen op. Heb ik wel iets te vertellen? Waar ga ik over schrijven? Hoe vind ik onderwerpen? Hoe start ik nu precies een blog? Hoe maak ik hier tijd voor vrij? De antwoorden op deze vragen en hoe je de 7 redenen in praktijk toepast leer je in de online blogcursus.

Opties blogcursus (lodiplanting.com)

Maak een vliegende start met de online blogcursus

De online blogcursus leert je via een bewezen kant-en-klaar stappenplan hoe je artikelen schrijft die converteren naar nieuwe klanten. Een plan dat door elke freelancer ongeacht je expertise, sector en/of branche kan worden gebruikt. Zo verdoe je geen tijd met het zoeken naar de juiste formule.

Maar eerlijk is eerlijk, jij bent diegene die je artikelen gaat moeten schrijven. Er is niemand anders die jouw activiteiten en je business zo goed kent als jijzelf. Maar jij wilt toch meer klanten? Jij wil toch een betere freelancer worden? Wacht niet langer en start vandaag!

Heb jij al een blog? Deel jouw website/blog in de comments. Ik ben benieuwd wat je schrijft en de manier waarop. Heb je nog geen website of blog? Waarom niet? Deel jouw mening. De leukste reactie wordt beloond met een verrassingspakket!

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]

[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.