Gelukkig worden doe je zelf!

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling 7 Comments

Gelukkig worden. Wie wil dit niet. Ik vermoed dat jij ook gelukkig wil worden. Toch leert mijn dagelijkse omgang met mensen mij dat niet iedereen gelukkig is. Hoe komt dat? Liggen hier wellicht bepaalde theorieën aan de grondslag? Of hebben sommige mensen gewoon meer (on)geluk als anderen?

We create ourselves

Zelf kansen creëren voor een gelukkig leven

Afgaande op de afbeelding geloof ik vooral in de grotere tekst ‚we create ourselves’. Ik geloof dat je zelf je kansen op een gelukkig leven creëert. Ik geloof dus dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Hier zal niet iedereen het mee eens zijn. Een veelgebruikt argument is dat niet iedereen van in het begin dezelfde kansen krijgt door bijvoorbeeld geboorte, afkomst of opvoeding.

Je moet weten wat je gelukkig maakt

Maar volgens mij ligt daar niet de kern van het probleem. Sommige mensen zijn veel gelukkiger met ‚niets’ dan mensen die ‚alles’ hebben. Om gelukkig te zijn moet je weten wat je gelukkig maakt. Hier knelt het schoentje. Te weinig mensen (in de Westerse wereld) doen een grondige introspectie om er achter te komen wat hun gelukkig maakt. Ze doen wat de maatschappij hun voorschrijft: studeren, trouwen, huis kopen en kinderen krijgen.

Geluk komt niet aanwaaien

Het is perfect mogelijk dat mensen hier gelukkig van worden, maar wat ik wil meegeven is, dat dit niet altijd hoeft te zijn. Daarnaast roepen de mensen die niet weten wat ze willen vaak dat anderen hun geluk komt aanwaaien. Ook hier ben ik het niet mee eens. Mensen die gelukkig zijn weten, in tegenstelling tot zij die niet gelukkig zijn, immers heel goed waar ze moeten zoeken.

Niet langer een blinde vlek

Vergelijk het met het principe van een nieuwe auto. Je wil een nieuwe auto kopen en je hebt een aantal merken en modellen in gedachten. Uiteindelijk kies je voor een bepaald merk en het is pas vanaf dat moment dat je ziet hoeveel anderen hetzelfde merk en model rijden. De blinde vlek die het ooit was is veranderd in een volledig bewustzijn.

Zoektocht naar geluk

Dezelfde principes gelden volgens mij voor jouw zoektocht naar geluk. Je moet weten waar je moet zoeken om je geluk te vinden. Van zodra je dat weet lijkt het geluk je inderdaad te komen aanwaaien. Het enige verschil is dat je open staat voor het ontvangen van jouw portie geluk omdat je weet wat je gelukkig maakt.

Hoe denk jij over geluk? Heb je geluk of creëer je geluk?

Comments 7

 1. Mooi verwoord. Mijn gevoel van geluk kan ik al krijgen door me te realiseren wat ik allemaal heb in m’n leven, van een fluitende vogel of een leuk gesprek. Geluk zit in hele kleine dingen

  1. Post
   Author
 2. Pingback: Kleine stappen leiden tot succes! - Lodi Planting

 3. Hoi Lodi. Geluk is een moeilijk onderwerp. Je geeft het zelf al aan, het is erg persoonlijk. Maar, om gelukkig te worden kun je naar mijn mening niet zonder anderen. Echt gelukkig ben je pas als je in balans bent met jezelf en je omgeving.

  1. Post
   Author

   Hi Rien, bedankt voor je reactie! Daar geef ik je 100% gelijk in! Onderzoek wijst zelfs uit dat je het meest gelukkig bent wanneer je iets voor anderen hebt gedaan. Voor mij werkt geldt dat in elk geval wel!

 4. Hey lodi, heerlijk blog dit! Ik herken dit volledig, ongelukkige mensen denken vaak dat gelukkige mensen hun geluk zomaar komt aanwaaien maar hebben meestal geen idee hoe lang en intens gelukkige mensen hieraan werken, als je maar volhard, dan komt het wel. Gelukkig worden/zijn is een duidelijke keuze en een sterke mindset, opstaan en vallen en leren uit fouten en vooral veel geven ipv nemen…. Kan hier uren over doorgaan…succes met jouw geluk

  1. Post
   Author

   Dank je wel Liesbet! Inderdaad de principes van geven en nemen & leren van fouten zijn belangrijke zaken om gelukkig te worden. Niemand is gelukkig van de ene dag op de andere. Het is een continu proces. Uiteraard wens ik jou ook veel succes toe met jouw geluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *