Hoe laat je een blog viraal gaan- (www.lodiplanting.com)

Iedere marketeer, blogger en freelancer hoopt dat zijn idee, dienst,  product of blog viraal gaat. Het hebben van een besmettelijk product of idee is letterlijk geld waard. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat dit gebeurt?

De STEPPS formule om jouw blog viraal te laten gaan

Een besmettelijk idee, gedrag of product is iets waarvan een groot aantal mensen de intentie heeft om het te delen met anderen. Vaak is de intentie voldoende. Om een besmettelijk product, idee of blog te lanceren bestaat er een formule met een acroniem: STEPPS. Tenminste dat las ik in het boek: Contagious – Why things catch on van Johan Berger.

Contagious - why things catch on (www.lodiplanting.com)

De belangrijkste punten uit het boek

Natuurlijk herbergt dit boek veel waarde voor jou, ongeacht of je ook een freelancer bent. Want dit boek leert je hoe via de STEPPS formule jouw ideeën en producten als een loslopend vuurtje kunt laten gaan. De belangrijkste punten uit het boek zijn:

 • Besmettelijke ideeën of producten kunnen iemand succesvol maken en zijn vaak het resultaat van een goede planning.
 • Mond-tot-mond reclame is van grotere invloed op wat mensen delen dan traditionele advertenties of marketing.
 • Het delen van informatie laat ons goed lijken bij anderen, wat maakt dat we vaker nog meer gaan delen.
 • Sommige producten en ideeën triggeren continu andere ideeën, waardoor ze meer besmet worden om viraal te kunnen gaan mettertijd.
 • Producten en ideeën neigen vaker te worden gedeeld wanneer zij een sterke emotie oproepen.
 • We zijn het meest beïnvloed wanneer we een idee, gedrag of product vaker voorbij zien komen.
 • Wanneer een product of idee simpel, praktisch en nuttig is, wordt de kans op besmetting vergroot.
 • Verhalen zijn gekend om meer deelbaar te zijn dan niet verhalen.

Hoe werkt de STEPPS formule?

De letters van het acroniem worden duidelijk in de uitleg hoe de formule werkt én is tevens de belangrijkste samenvattende zin van het boek.

“Make sharing information about your product a form of social currency for people, use triggers and arouse emotions to get them to share consistently and frequently. Make your product publicy visible and practically valuable, and finally, build a compelling story around it.”

Wat betekent dit voor jou?

Stel je eens voor dat je met 1 blogartikel per week een wachtrij van klanten kunt genereren. Of dat je met diezelfde blog 10 keer meer producten verkoopt. Wat zou je doen met al het geld dat je verdient?

Als je reeds freelancer bent, dan ga ik er vanuit dat je jouw geld verdient met dingen waar je goed in bent én die je leuk vindt. In alle andere gevallen raad ik je aan om de 3 stappen te volgen. In deze reeks van e-mails leer je hoe je geld kunt verdienen met datgene wat je het liefste doet.

Met het geld wat je verdient kun je nog méér leuke dingen doen. Je kunt het geld ook herinvesteren in je eigen bedrijf . Of in andere, al dan niet maatschappelijke, zaken waarin je gelooft.

In feite maakt het niet uit wat je met het geld doet, zolang je het maar hebt, krijgt of verdiend. Oftewel, je zal jouw blogpost viraal moeten laten gaan en de reden waarom is logisch. Als jouw product of dienst viraal gaat, betekent dat veel potentiële klanten kunnen kennismaken met jou als persoon en jouw aanbod.

Je zal de STEPPS formule dus moeten integreren in jouw marketingstrategie. Dit integreren kun je op verschillende manieren doen:

 • in je blogartikelen.
 • op je website.
 • via je brochure.
 • tijdens je mondelinge uitleg.
 • enzovoort.

Een combinatie van verschillende leerstijlen en werkvormen werken wellicht nog beter dan wanneer je je op één manier zou richten. Maar het allerbelangrijkste is, dat je in actie schiet. Een bekende wetenschapper zei ooit iets in de trant van: elke keer hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten is stom.

Dus wat ga jij doen om een jouw blog viraal te laten gaan? In de online blogcursus leer je hoe je via 1 blogartikel per week een winstgevende business kunt uitbouwen.

De eerste 10 mensen die dit artikel delen in hun netwerk en een inhoudelijk reactie nalaten op dit artikel krijgen 100 EUR korting op de online cursus. Je mag natuurlijk ook ‘gewoon’ reageren.

[x_prompt type=”left” title=”Laat de klanten naar jou komen” message=”Schrijf je in voor de online blogcursus. Hierin leer ik je hoe je met slechts 1 artikel per week nieuwe klanten ontvangt. Dat wil jij toch ook?” button_text=”Schrijf je in voor de cursus!” button_icon=”money” href=”http://eepurl.com/bosoHn” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over de auteur” author_id=””]

[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.