Hoe overbrug je een maand zonder een dak boven je hoofd- (www.LodiPlanting.com)

Volgende week dinsdag zit ik op het vliegtuig richting Bangkok, Thailand. In Thailand ga ik twee maanden blijven als try-out voor mijn stip op de horizon. Maar sinds een maand heb ik geen appartement meer. Lees nu hoe ik die maand heb doorgebracht.

Wat doe je als jouw appartement uit moet?

Eind augustus moest ik enigszins verplicht mijn appartement uit. Dit kon ik door bijzondere omstandigheden niet met een maand verlengen. Nu kon ik twee dingen doen. Ik kon op zoek gaan naar een nieuw appartement. In dit appartement zou ik vervolgens 1 maand in kunnen wonen voordat ik naar Thailand vertrok. Niet goed wetende waar ik wil gaan wonen als ik weer terugkom. Daarbij vind ik niets zo stom, als te moeten blijven betalen voor iets waar je (2 maanden) geen gebruik van maakt.

Waar heb je dan geslapen?

Dus ik moest op zoek naar een andere voor mij een beter passende oplossing. Een oplossing dat past bij mijn digitale nomaden bestaan. Hoe overbrug je dus een maand zonder een dak boven je hoofd? Hetgeen ik heb bedacht is eenvoudig en simpelweg een soort voorproefje op datgene wat ik ook in Thailand wil gaan doen. Zo heb ik een maand lang rond gezworven door België en Nederland en bij vrienden en familie geslapen. Dit zorgde echter wel voor een praktisch probleem. Waar laat je jouw spullen?

Waar laat je jouw spullen?

Ik heb nooit echt veel spullen gehad. Enerzijds omdat ik niet zo geloof in het hebben van bezit. Anderzijds omdat ik al heel lang weet dat ik reizen en werk wil combineren. Zo huurde ik een gemeubileerd appartement. Dat is een appartement waar de meeste toestellen, meubels en dingen waren voorzien voor het dagdagelijkse leven. De spullen die ik heb staan nu opgeslagen bij Shurgard op een ruimte van 1 bij 1,5 bij 3 meter voor de periode die ik wens.

Hoe zit dat met jouw zaak?

Mijn eigen bedrijf Employerbility stond ingeschreven op mijn privéadres. Als je geen woonadres (enkel een postadres) meer hebt, dan moet je ook hier een oplossing voor zoeken. Deze heb ik gevonden, via mijn boekhouder, in de vorm van een virtueel kantoor. Zo mag ik hun adres gebruiken en beheren zij al het postverkeer dat binnenkomt in de periode dat ik in Thailand zit. Maar ik denk er zelfs aan om voortaan altijd een virtueel kantoor te hebben.

Conclusie: een maand zonder dak is heerlijk!

Mijn ervaringen zijn louter positief. Ik vind het heerlijk om van plek A naar plek B in België en Nederland te reizen. Het is ook een superervaring om voor een bepaalde periode bij familie en vrienden te logeren. Je leert hun beter kennen en het is gewoonweg gezellig. Ook qua het financiële plaatje is het interessant Voor zowel de opslag van mijn spullen als het hebben van een virtueel kantoor betaal ik een maandelijks bedrag. Daarnaast betaal ik graag voor een volle koelkast, een etentje, een cadeautje of allemaal voor de mensen die mij een dak boven mijn hoofd geven. Dit bedrag weegt namelijk niet op tegen de vaste kosten die ik anders zou hebben. Kortom: ik heb, in andere woorden, mijn vrijheid kunnen afkopen en dat geeft mij letterlijk een zeer vrij gevoel!

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]
[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.