Wat is jouw stip op de horizon-(www.LodiPlanting.com)

Wat is jouw stip op de horizon?

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling 1 Comment

De laatste weken heb ik steeds vaker gesprekken met mensen over het stellen van doelen en de richting van je leven. Dit zijn altijd zondermeer boeiende gesprekken. Vaak gebruik ik dan de metafoor van het een stip aan de horizon. Ik gebruik deze metafoor om een simpel punt (in theorie) duidelijk te maken.

Jouw stip bepaalt de richting van je leven

De stip aan de horizon bepaalt de richting van je leven. Hoe duidelijker jij jouw stip op de horizon kunt plaatsen, hoe meer het lijkt alsof alles op zijn plek valt. Je ziet dan kansen en mogelijkheden. Je schept ruimte voor je verdrongen ideeën. Je kunt het vergelijken met een nieuwe auto die je ooit hebt gekocht. Voorheen zag je niemand in dat merk of type auto rijden totdat je er zelf één reed.

Jouw stip helpt bij het nemen van beslissingen

Hetzelfde geldt volgens mij voor jouw stip aan de horizon. Als die stip op de horizon helder is, dan kun je alle (belangrijke) beslissingen goed afwegen. Volgens mij haal je zo het meeste uit jouw leven en tijd hier op de planeet aarde. Daarom vertel ik mensen ook altijd datgene te doen wat ze het liefste doen. Lees het stappenplan om daartoe te komen.

Mijn stip: doen wat ik het liefste doe

Dat is meteen ook mijn stip aan de horizon. Ik wil reizen en werken tegelijkertijd terwijl ik een online HR imperium bouw. Dat is wat ik het liefste doe. In hippe bewoording heet dat een digital nomad zijn, maar feitelijk komt het neer op locatie- en tijdsonafhankelijk kunnen werken. The internet is my playground.

Natuurlijk kun je niet van de ene op de andere dag vanuit een hangmat in Thailand werken. Maar doordat mijn stip aan de horizon helder genoeg was, kon ik enerzijds bepalen wat er nodig was om hierin te slagen. Bijvoorbeeld: welke tools ga ik gebruiken? Hoe ga ik het met mijn klanten communiceren? En wat doe ik met mijn partners? Anderzijds kon ik deze beslissingen eenvoudiger nemen. Ik wist namelijk waarom ik bepaalde beslissingen nam.

Ik ben heel benieuwd naar jouw stip op de horizon. Wat is jouw levensdoelstelling? Waar wordt jij warm van? En hoe ziet dit eruit in één visueel beeld?

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

Een betere freelancer worden?

Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.

 

Over Lodi Planting

Lodi Planting

Twitter Google+

Hallo, ik ben Lodi Planting. Ik help freelancers met hun online personal branding. Ook ben ik eindbaas bij Younicorn Branding. Ik wil uiteindelijk 10.000 freelancers succesvol maken. Word ook een betere freelancer!

Comments 1

  1. Pingback: Hoe overbrug je een maand zonder een dak boven je hoofd? - Lodi Planting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *