werken_vanuit_een_koffiebar

Werken vanuit een koffiebar is ideaal voor zij die locatie-onafhankelijk kunnen werken. Het enige wat je dan nodig hebt is wifi en een goede kop koffie. 

Het niet hebben van een vast verblijfadres of kantoor betekent dat je jouw werk als zelfstandige op een andere manier moet organiseren. Hiervoor bestaan meerdere opties. Denk maar een coworkingplek, flexplekken binnen businesscenters, maar ik blijf trouw aan de koffiebar.

Eerst sporadisch, maar nu zet ik mijn wekker!

Als digital nomad zet ik (bijna) elke avond consequent de wekker. Zo kan ik de volgende ochtend vroeg aanschuiven in de rij voor mijn eerste kop koffie en mijn tijdelijke werkplek. Dit doe ik overigens nog niet zo lang. Toen ik nog een appartement had, werkte ik sporadisch in een koffiebar, maar sinds ik dat niet meer heb werk ik alleen nog maar vanuit koffiebars. Ook in Thailand werk ik graag vanuit een koffiebar en wel om drie redenen!

  1. Een koffiebar is een andere setting

Werken vanuit een koffiebar is werken vanuit een andere setting. Soms doe ik ook meerdere koffiebars aan. Doordat je gaat werken op een plek die anders is dan de plek waar je slaapt, heb je het gevoel dat je naar je werk toe gaat. Deze verandering is belangrijk, zo niet essentieel, voor je mindset. In elk geval voor dat van mij!

  1. Een koffiebar is publiek

Al je van thuis uit werkt, dan kun je jezelf verliezen in de dagelijkse rompslomp. Denk maar aan de was die nog moet gebeuren of de afwas die is blijven staan van gisterenavond. Ook vertoon je dan sneller uitstelgedrag. Bijvoorbeeld door nutteloos rond te surfen op het web of voor de 100ste keer je Facebookstatus bijwerken. In een koffiebar heb je dat minder om deze publiek is. Hiermee doel ik op de sociale controle die heerst in een koffiebar.

  1. Een koffiebar heeft gratis wifi

Tot slot, en dat is ook niet geheel onbelangrijk, biedt een koffiebar gratis wifi. Als digital nomad is dat de enige voorwaarde om op elke plek in de wereld je werk te kunnen doen.

Welke reden kun jij nog bedenken waarom werken vanuit een koffiebar leuk is? Of waarom zou jij niet in een koffiebar kunnen werken? Laat je reactie na! Als je zelf ook soms vanuit een koffiebar werkt, dan vind ik het leuk om samen met jou een koffie te drinken! Ik trakteer!

Bekijk het overzicht met koffiebars waar ik heb gewerkt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.