Koffie drinken; waar is dat (allemaal) goed voor (LodiPlanting.com) (2)

Samen een koffie drinken is niet alleen een gezellige bezigheid. In dit artikel leg ik uit hoe je als freelancer het kopje koffie strategisch kunt inzetten.

Koffie, het drankje dat de halve wereld drinkt of produceert. Iedereen heeft wel een mening over het drinken van koffie. Gaande van het tijdstip tot het aantal kopjes.

De voordelen van koffie drinken

Er zijn specialisten, websites en voldoende onderzoeken die het dagelijkse kopje koffie promoten. De voordelen van koffie drinken:

 • Koffie is goed tegen allerlei gezondheidsaandoeningen zoals: Alzheimer,
  Parkinson, kanker, hart- en vaatziekten en diabetes.
 • Koffie maakt je alert.
 • Koffie vergroot je snelheid en uithoudingsvermogen.
 • Koffie verkleint de kans op een beroerte.
 • Koffiedrinkers worden ouder.
 • Koffie maakt je wakker.
 • Koffie verbetert je concentratievermogen.
 • Koffie helpt tegen hoofdpijn.
 • Koffie maakt je slimmer.
 • Koffie is goed voor je creativiteit.

De nadelen van koffie drinken

Daar staat tegenover dat er evenveel specialisten, websites en onderzoeken het dagelijkse kopje koffie afraden. De nadelen van koffie drinken:

 • Koffie geeft je nog meer stress.
 • Koffie drinken is een gewoonte.
 • Koffie verhoogt het cholesterol gehalte.
 • Koffie vermoeilijkt de vertering vanwege zijn zuurtegraad.
 • Koffie is een verslavend drankje.
 • Koffie (in al zijn vormen) is soms een maaltijd.
 • Koffie drijft water af.
 • Koffie bevat stoffen die medicatie tegen gaat.

De voor- en nadelen zijn gekend. Te veel van iets is nooit goed.

Uiteindelijk moet je voor jezelf uitmaken of je dat kopje koffie wel of niet opdrinkt, in welke hoeveelheden en op welke tijdstippen.

Een goeie straffe espresso

Zelf drink ik graag van tijd-tot-tijd een goeie straffe espresso.

Zo’n espresso waarbij een gepassioneerde barista me uitlegt welke ‘roast’ het is, waar en in welke omstandigheden de koffiebonen zijn geteeld en wat de ideale doorlooptijd is van een goeie straffe espresso.

Ik ben alleen niet hipster genoeg om alle verfijnde details te onthouden. Ik vind hem lekker of niet. Meer heb ik er ook niet van te vinden.

Een goeie espresso (LodiPlanting.com)

Wat me wel elke keer bijblijft is het enthousiasme van zo’n barista.

Geld verdienen met je passie begint met het hebben van een droom. Barista’s en koffiebar eigenaren laten hun droom uitkomen.

Serieus, stop jij evenveel plezier, passie en enthousiasme in jouw werk/droom?

5 redenen om te werken vanuit een koffiebar

Behalve het sociale contact met de lokale barista en een goeie straffe espresso, zijn er nog genoeg andere redenen om te werken vanuit een koffiebar.

 1. Een koffiebar is een andere setting.
 2. Een koffiebar is een publiekelijke omgeving.
 3. Een koffiebar heeft gratis wifi.
 4. Een koffiebar is een verzamelplaats voor (locatie-onafhankelijke) freelancers.
 5. Een koffiebar ontlokt een gesprek met je buurman/vrouw.

Er zullen ongetwijfeld nog redenen zijn om wel (of niet) vanuit een koffiebar te werken. Maar alle bovenstaande redenen helpen mij om meer productief te zijn.

De idee dat anderen op mijn scherm kunnen meekijken of dat ik typische taken voor iemand die vanuit thuis werk, boosten mijn productiviteit.

Werken vanuit een koffiebar (LodiPlanting.com)

Daarnaast helpt het gegons in een koffiebar mij creatief te zijn. Al ben ik niet echt een creatief persoon. Ik houd er een keurige boekhouding op na.

Maar als met creatief ook het denken in oplossingen, het ontwikkelen van nieuwe producten of het praten met anderen is, dan ben ik wel creatief.

Boek je koffieklets!

Zo komen we het punt dat ik wil maken.

Of je nu wel of geen koffie lust, of je nu wel of niet locatie-onafhankelijk kunt werken, behoefte aan een goede wederkerige babbel hebben we allemaal wel eens.

Boek daarom je koffieklets.

Een koffieklets is een informele babbel. Oftewel een gesprek onder het genot van een kop koffie of een tas koffie zoals ze in Antwerpen zeggen.

Boek je koffieklets! (LodiPlanting.com)

Ik reserveer graag 30 minuten van mijn tijd voor jou. Tijdens deze gratis 1-on-1 via Skype of vanuit een leuke koffiebar kunnen we het over van alles hebben.

De realiteit leert me echter dat de koffiekletsen vaak over ondernemen in de breedste zin van het woord, reizen en werken tegelijkertijd of geld verdienen gaan.

Logisch ook. Dit zijn de onderwerpen die op mijn site aan bod komen en waar ik net iets meer over weet dan bijvoorbeeld een muts breien.

Een strategisch kopje koffie?

Inmiddels heb ik zo’n 50 kopjes koffie getrakteerd. Al deze gesprekken hebben we een aantal bijzondere zaken geleerd.

Tijdens een koffieklets krijg ik belangrijke informatie van freelancers. Voor elke koffieklets vraag ik immers wat hun grootste uitdaging is op dit moment.

Deze informatie kan ik later eventueel verwerken in een artikel of e-boek. Zo weet ik zeker dat ik content maak die gelezen gaat worden.

Tijdens het koffiekletsen zelf probeer ik ook altijd zoveel mogelijk waarde toe te voegen en de ander oprecht verder te helpen.

Ik doe dit zonder er iets voor terug te verwachten. Dit is mijn inziens de kerngedachte van een goed gesprek en de basis van netwerken.

De grap is dat ik door deze houding een zeer hoog conversiepercentage heb. Oftewel veel van de mensen met wie ik ga koffiekletsen worden vroeg of laat klant.

Een zeer welgekomen bijeffect van jezelf zijn en het drinken van koffie. Mag ik jou trakteren op een kop koffie in één van mijn favoriete koffiebars?

[x_prompt type=”left” title=”Samen een koffie drinken?” message=”Let wel: het aantal plaatsen is wel beperkt. Ik bekijk alle aanvragen en reageer persoonlijk binnen 24u op je aanvraag.” button_text=” Boek je koffieklets!” button_icon=”coffee” href=” https://lodiplanting.com/koffiekletsen/ ” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]
[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.