thailand_toerist

Wat ik zeker wil doen en/of zien in Thailand

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 1 Comment

Thailand is mijn grote test als ‘digital nomad’, maar behalve een test is het ook een prachtig land met een heleboel sightseeing mogelijkheden. In dit artikel geef ik een ruwe schets van de dingen die ik zeker als toerist wil zien en/of doen!

Wat zijn mijn must do’s in Thailand?

Er bestaan honderdduizenden blogs over Thailand en ook in elke reisgids bevat tientallen tips en ideeën om in Thailand te doen, maar ik heb mijn eigen lijstje gemaakt met mustdo’s.

  1. Ik wil Thai leren koken

Hoewel ik koken op zich niet (meer) leuk vind staat Thai leren koken toch op mijn lijstje. Er zijn namelijk best veel gerechten zoals Pad Thai, Massaman, Koa Soi, … die me kostelijk kunnen smaken.

  1. Ik wil duiken op meerdere plekken

Volgens de reisgidsen en backpackers die ik hier heb ontmoet kun je perfect duiken in het zuiden van Thailand. Dat lijkt me logisch gezien hun parelwitte stranden en hemelsblauwe zeeën waar je gemakkelijk 20 meter onder water kunt kijken. Behalve dat zijn er ook veel mooie natuurverschijnselen te bewonderen dus ik ga mijn Open Water Padi ten volle gebruiken. Misschien ga ik mijn Advanced Padi, die op mijn bucket list staat, wel behalen.

  1. Ik wil Muay Thai leren

In het kader van mijn test als digital nomad past Muay Thai leren perfect. Ik ben absoluut geen voorstander van vechten, maar tegelijkertijd lijkt het me geweldig om de training van de professionals mee te kunnen doen. Zo lopen zij alleen al ’s ochtends 10 kilometer als warming-up waarna het leren stoten en trappen pas begint. Ook in de namiddag lopen de professionals eerst 5 kilometer als warming-up. Dat wordt zweten! 😉

  1. Ik wil graag mediteren

Iets wat me maar moeilijk lukt in België en Nederland is echt helemaal tot rust komen door bijvoorbeeld te gaan mediteren. Gezien de locatie en de verschillende plekken om hier te mediteren wil ik het ook hier graag eens proberen. Het lijkt me namelijk heerlijk om deze goede gewoonte mee terug naar huis te nemen.

  1. Ik wil graag olifanten (in het wild) zien

Thailand staat bekend omwille van zijn olifanten. Hoewel de omgang met deze beesten niet altijd diervriendelijk te noemen is, wil ik toch olifanten zien. Ik zal me hier nog over laten informeren wat wel en wat niet de goede plekken zijn.

Al jouw ideeën en suggesties met betrekking tot mijn mustdo’s in Thailand zijn zeker welkom. Ook als je andere tips hebt, dan mag je ze zeker achter laten als comment!

Comments 1

  1. Post
    Author

    Nu ik terug ben is een kleine update wellicht gepast. De 5 punten waren duidelijk dingen die ik op voorhand wilde, maar daar ter plaatse veranderde mijn kijk. Waarschijnlijk ook omdat ik er het één en ander heb geleerd: https://lodiplanting.com/5-dingen-die-ik-als-digital-nomad-heb-geleerd-in-thailand/. Zo heb ik geen kookles gevolgd (omwille van de prijs), bleek (na 1 week) Muay Thai niet mijn ding te zijn en wilde olifanten zijn niet zo wild als ze zelf zouden willen zijn. Het is goed om doelen te hebben, maar je moet hier ook van kunnen afwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *