3 redenen waarom jij NIET tot je 67ste wilt werken (www.LodiPlanting.com)

3 redenen waarom jij NIET tot je 67ste wilt werken

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling 1 Comment

In het Zweedse regeerakkoord staat (onder andere) dat de wettelijke pensioenleeftijd vanaf 2030 wordt opgetrokken tot 67 jaar. Iets waar nu, bijvoorbeeld op sociale media, veel commotie over is. Maar waarom?

Werken tot je 67ste is niet nieuw!

Misschien ben ik een uitzondering. Maar ik snap alle commotie niet rond het verplicht langer moeten doorwerken. Men doet alsof dit nieuws nu uit de lucht komt vallen. Zij die de politiek (een beetje) volgen wisten dat er een verhoging van de pensioensleeftijd zat aan te komen. Dankzij tendensen als de ontgroening en vergrijzing is het zelfs mogelijk dat deze leeftijd nog verder wordt opgetrokken. Dus misschien moeten we vanaf 2040 wel tot ons 70ste doorwerken. Is dat dan zo erg?

3 redenen waarom je NIET langer wilt doorwerken

Ik kan niet anders denken van wel. Zeker wanneer ik discussies en statusupdates op sociale media lees. Ik probeer me dan voor te stellen waarom dit zo is. Mensen met fysiek zwaar werk laat ik hieronder buiten beschouwing.

1. Je doet ‘stom’ werk

Mensen die hun werk niet leuk vinden zijn (helaas) in de meerderheid. Zij sleuren zich elke ochtend uit bed en slepen zichzelf naar hun werk. Daar aangekomen vervelen ze zich dood en doen ze alle moeite om niet te moeten werken. Zij zitten elke dag hun tijd uit.

2. Je wilt vroeg op pensioen

Mensen die vroeg op pensioen willen gaan zijn ook in de meerderheid. Zij werken elke dag superhard en zetten elke Euro opzij om er later van te kunnen gaan genieten. Zij hopen zo eerder te kunnen stoppen en hun jeugddromen te gaan realiseren.

3. Je gelooft niet in Westerse welvaart

Mensen die niet in welvaart voor iedereen geloven hebben het lastig. Zij voelen zich elke maand bestolen wanner zij hun loon krijgen. Zij vinden dat ze recht hebben op datgene waarvoor ze hebben gewerkt. Zij vinden ook, dat diegene die dat niet doen geen recht van spreken heeft.

Ik ben zeer benieuwd naar jouw arugmenten en redenen waarom je niet tot je 67ste wilt doorwerken. Of juist wel en wat je hiervoor hebt gedaan! Alle reacties zijn onderaan welkom!

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

Een betere freelancer worden?

Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.

 

Over Lodi Planting

Lodi Planting

Twitter Google+

Hallo, ik ben Lodi Planting. Ik help freelancers met hun online personal branding. Ook ben ik eindbaas bij Younicorn Branding. Ik wil uiteindelijk 10.000 freelancers succesvol maken. Word ook een betere freelancer!

Comments 1

  1. Pingback: 3 manieren waarop je WEL langer wilt doorwerken - Lodi Planting - Doe elke dag wat je het liefste doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *