Kiezen als student

Kiezen als student is verliezen als volwassene

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling 7 Comments

In een eerdere blogpost heb ik me al eens uitgelaten over het denken in beroepen. Nu botste ik op een afbeelding die mijn gedachten hierover perfect samenvat.

Kiezen als student

Hoe denken jullie hierover? Is kiezen als student verliezen als volwassene?

Comments 7

 1. Kiezen is verliezen? Ik vind van niet. Nooit te laat om keuzes bij te stellen. Je kan steeds opnieuw beginnen, en je opnieuw “scholen” in iets waar je je beter bij voelt. Je gemaakte keuzes dragen tenslotte bij tot je opgebouwde ervaringen. Of je nu achteraf blij bent met die keuzes of niet. Of eenvoudiger: Ben je niet tevreden met een ingeslagen weg? wacht niet tot “later” maar doe er nu iets aan.

  1. Post
   Author

   Dank je Wouter voor deze nuancering. Kiezen is inderdaad niet altijd verliezen. Je bent mijn inziens ook nooit te laat om te veranderen of je keuzes bij te stellen. Het punt is echter dat je als tiener keuzes moet maken die de rest van je leven bepalen terwijl je die keuzes nog niet kunt maken. Vanuit dit perspectief vat de afbeelding dit prachtig samen (vind ik).

 2. Er is relatief veel druk in het onderwijs (en vanuit de maatschappij) om een economisch interessante keuze te maken. Ik bedenk me daarbij dat ons huidige economische systeem eentje is dat niet zozeer denkt aan de mens als wezen maar de mens als middel om winst te maken. Ik zie veel mensen zichzelf opbranden in een richting die de juiste leek maar die hen weinig voldoening geeft als mens. Kiezen is deels verliezen, maar we moeten ook beseffen dat we soms keuzes moeten maken. We kunnen niet alles willen, alles nastreven of alles zijn wat we ooit zouden willen. Maar het is nooit te laat om een andere koers te gaan varen 🙂

  1. Post
   Author
   1. volop andere koers aan het varen en aan het studeren 🙂
    Ons praatje in het café lijkt wel een eeuwigheid geleden.

 3. Pingback: Hoe maak je als jongere van je passie je beroep? - Lodi Planting

 4. Pingback: Doe NIET wat je het liefste doet! - Lodi Planting - Doe elke dag wat je het liefste doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *