Ontdek je passie- wat deed je graag als kind- (www.LodiPlanting.com)

Wat deed je graag als kind? Een vraag die veel coaches stellen bij het achterhalen van je passie. De antwoorden vertellen namelijk iets over wie je werkelijk bent en wat je echt leuk vindt. Laten we de oefening eens doen.

WordPress is zoals Lego

Als kind speelde ik altijd graag met Lego. Dat wil zeggen andermans Lego, want zelf had ik het niet. Ik bracht altijd uren door op de zolder en bouwde de mooiste dingen. Ik herinner me dat ik zelden abstracte dingen maakte. Het moest functioneel en efficiënt zijn. Nu, zoveel jaar later, speel ik niet meer met Lego, maar bouw ik websites in WordPress met dezelfde principes. In die zin kun je WordPress vergelijken met Lego.

Buitenspelen staat gelijk aan reizen

Wanneer ik niet met de Lego-blokjes aan het spelen was, dan kon je me op straat terugvinden. De typische kinderspellen als verstoppertje, tikkertje en politie en boefje. Maar meestal was ik aan het voetballen op het pleintje. Ons pleintje wel te verstaan. Ik speelde vroeger graag buiten. Ondanks dat ik echt een stadsmens ben is buiten voetballen misschien de basis geweest voor mijn drang om te reizen.

Je gaat op zoek naar overeenkomsten

Als je zo nadenkt over de dingen die je als kind deed, dan is het grappig, interessant en boeiend om naar overeenkomsten te zoeken. Je gaat op zoek naar parallelle elementen binnen je huidige functie of rol. Je wilt immers de vergelijking te laten kloppen en als je daar niet in slaagt, dan zoek je punten uit om jezelf uit te dagen. Wat zouden dan meer passende beroepen, functies of rollen zijn die bij jouw kindertijd passen.

Wat deed jij graag als kind?

Ik ben geen coach dus ik ken niet alle ins en outs omtrent deze vraag. Of bovenstaande vergelijking opgaat is slechts mijn aanname. Maar wat ik wel weet is dat de vraag stellen en beantwoorden je iets vertelt over wie je werkelijk bent, wat je echt leuk vindt en mogelijk ook waar je goed in bent. Kortom belangrijke antwoorden om uiteindelijk te doen wat je graag doet.

Pleidooi voor loopbaanbegeleiding

Of je nu wel of niet weet wat je graag deed als kind. Of je nu wel of niet op zoek wilt gaan naar overeenkomsten. Dat maakt me weinig uit. Waar ik wel waarde aan hecht en dus belangrijk vind, is dat jij iets doet waar je plezier in hebt. Het leven is immers te kort om dat niet te doen. Dat is één van de redenen waarom ik pleidooi voor loopbaanbegeleiding heb geschreven. Maar als je loopbaanbegeleiding neemt, dan mag je je dus aan deze vraag verwachten.

Moest je weten wat je graag als kind deed en of hier nog elementen van over zijn in je werk nu, dan ben ik stiekem toch benieuwd! Alle andere manieren waarop je iemands passie kunt achterhalen trouwens ook.

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]
[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.