Wat kun je doen met dingen die je niet graag doet (www.LodiPlanting.com)

Iedereen moet ooit wel iets tegen zijn of haar goesting doen. Dat is het leven. Tegelijkertijd kun je deze niet leuke taken tot een minimum beperken. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Werk uitbesteden: de oplossing?

Er bestaan taken die niet leuk zijn om te doen, maar die wel moeten gebeuren. Het heeft weinig zin om waarde te hechten aan het waarom van dergelijke taken. Feit blijft dat ze gedaan moeten worden. Dat kan door jou of door iemand anders.

Zelf doen is soms de simpele en goedkope oplossing, maar niet altijd de beste. De niet leuke taken door iemand anders laten uitvoeren lijkt dus een betere oplossing. Maar waarom zou je dat doen? Welke taken kun je uitbesteden? En aan wie besteed je het uit?

Niet leuke taken uitbesteden

3 redenen waarom jij jouw taken niet uitbesteedt

Ik denk niet dat mensen graag elke dag taken tegen hun goesting doen. Dus wat is het dan wel? Waarom zou je jouw werk niet uitbesteden?

1. De taak vraagt persoonlijke aandacht

Toegegeven, je kunt niet alle taken uitbesteden. Er blijven altijd een aantal taken over die jouw persoonlijke aandacht, interesse en tijd vragen. Denk maar aan het bijwonen van een begrafenis. Maar er zijn veel meer taken je die wel kunt uitbesteden. Toch is het uitbesteden van werk (nog) niet doorgedrongen bij het grote publiek. Hoe komt dat?

2. De taak gaat veel geld kosten

Vaak denken zij dat het uitbesteden hiervan veel geld kost. Ja, het gaat je geld kosten, maar denk eens na over het volgende. Taken die niet leuk zijn slorpen veel energie op, vragen vaak veel tijd en doen een beroep op je geduld. Daar staat tegenover dat er mensen zijn die jouw niet leuke taak wel leuk vinden. Zo leuk dat ze er continu over bijleren en er erg goed in zijn geworden. Hierdoor kost het hun een fractie van de tijd en indirect ook geld, want heb jij jouw uurtarief al eens uitgerekend?

3. De taak aanleren gaat lang duren

Een andere veel voorkomende klassieke gedachte is dat je iets, in dit geval niet leuke taken, beter snel even zelf doet in plaats het te moeten uitleggen. Hoewel dit in essentie logische klinkt, gaat het alleen op als een taak maar éénmalig moet worden uitgevoerd. Maar zelfs dan zijn er nog argumenten die zeggen dat je de niet leuke taak beter uitbesteed. Er is namelijk altijd iemand anders die meer kennis van zaken heeft op dat gebied dan jijzelf.

Doe meer dingen die je wel leuk vindt!

Beiden gedachten zijn logisch, maar hoogstwaarschijnlijk ook niet helemaal realistisch tenzij je in het verleden reeds taken hebt uitbesteed. Maar mensen die hun niet leuke uitbesteden kunnen elke dag datgene doen wat ze het liefste doen. Daarnaast zijn zij meer flexibel, kijken zij op een realistische manier naar het kostenplaatje, houden zij meer tijd over en hebben zij graag een kritische sparringpartner. Kortom voldoende redenen en argumenten om jouw werk uit te besteden.

Doen_wat_je_leuk_vindt

Bij wie kun je met welke taken terecht?

Je hebt ongetwijfeld een zeer goed beeld bij de taken die je niet leuk vindt. De idee is om een lijst aan te leggen met alle taken die energie kosten. Met die lijst kun je dan op zoek gaan naar individuen, organisaties en partners die jou kunnen helpen.

1. Optie 1: doe beroep op een freelancer

Er zijn een heleboel plekken op het web waar je freelancers kunt vinden. Voorbeelden uit België: FreelanceNetwork.be, Ikzoekeenfreelancer.com en ListMinut.com. In Nederland is het begrip marktplaats al beter ingeburgerd met platformen als Freelance.nl, Freelancer.nl en FreelanceNetwerk.nl. Maar in het buitenland zijn er nog veel meer voorbeelden terug te vinden: Escrow.com, Odesk.com, MicroWorkers.com, Freelancer.com, Elance.com en Fiverrr.com. Kortom voorbeelden te over.

2. Optie 2: doe beroep op een Virtuele Assistent

Mensen die me op sociale media volgen weten dat ik momenteel een e-boek of handleiding aan het schrijven ben over hoe je kunt samenwerken met een VA. Ik heb hun immers op input en feedback gevraagd. Het resultaat kun je binnenkort gratis downloaden. Laat je e-mailadres alvast achter. Dan stuur ik je het e-boek automatisch zo van zodra het af is. Of lees eerst wat je al kunt verwachten.

Wij zijn er voor jouw online branding

Tot slot kun je ons, Employerbility, ook inschakelen voor al jouw niet leuke taken. Tenminste als dit taken zijn gerelateerd aan jouw online branding. Wij doen namelijk niets liever dan het maken en onderhouden van websites, het bedenken en uitvoeren van sociale media strategieën en het schrijven van content in allerhande vormen om onder andere betere vindbaarheid in zoekmachines te creëren. Ben jij klaar om online te schitteren?
Welke taken besteed jij uit en waarom? Op wie doe je hiervoor beroep? Mag ik jouw feedback in het e-boek delen? En hoe kan ik jou helpen?

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]
[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.