Hoe word je succesvol- (www.lodiplanting.com)

Ben jij succesvol? Waarom wel of waarom niet? Succes is als een ijsberg. De magie gebeurt onder water. Dit herkennen en naar handelen onderscheidt succesvolle mensen van minder succesvolle mensen.

De ijsberg als metafoor

De ijsberg wordt vaak als visueel element gekozen om dingen te duiden. Er bestaan er zelfs hele theorieën en modellen over. Zelf houd ik ook van metaforen om iets uit te leggen denk maar aan de online marketing is je vijver vergroten of WordPress is zoals Lego. Maar goed vandaag wil ik het hebben over een ijsberg en succes.

Succes is als een ijsberg

Of zoals Sylvia Duckworth, van onderstaande prachtige afbeelding, het zelf noemt: succes is als een ijsberg. Succes is dan het topje van de ijsberg wat de mensen zien. Dit zijn de mensen die zeggen dat geluk komt aanwaaien. Iets waar ik in mijn studentenjaren nog aan twijfelde, ben ik nu heilig van overtuigd. Geluk komt niet aanwaaien. Je creëert je eigen kansen en dus ook geluk.

De ijsberg Illusie

De magic gebeurt onder water

Mensen die anders denken moeten eens naar bovenstaande afbeelding kijken. Wat zij dan zien zijn een heleboel belangrijke elementen. Elementen die resulteren in resultaat. Als je niet weet wat er nodig is om succesvol te zijn, dan zal je 1) het nooit worden en 2) anderen niet naar waarde kunnen schatten.

Waarin wil je succesvol worden?

Er zijn natuurlijk een heleboel elementen die succes bepalen. Als je weet wat je uit het leven wil halen, dan weet je waarvoor je hard moet werken. Dit weten zorgt ook voor de juiste focus omdat je weet waar je het allemaal voor doet. De zogenaamde stip op de horizon plaatsen. Maar dit is allemaal nog niet voldoende.

Succesvol zijn is mentale weerbaarheid tonen

Om succesvol te kunnen zijn moet je ook om kunnen gaan met mislukkingen en teleurstellingen. Zo zal je moeten leren dat niet iedereen jouw geluk gunt. Dat je soms zelfs wordt tegengewerkt. Dat is de keerzijde van je hoofd boven het maaiveld uitsteken. De echt gelukkige mensen zijn immers in de minderheid.

Succes is doorzettingsvermorgen

En zelfs als je weet waarvoor je hard wilt werken en je mentale wendbaarheid sterk genoeg is om met deze negatieve energie om te gaan, dan ben slechts op de goede weg. Je zal ook over het nodige doorzettingsvermogen moeten beschikken. Gelukkig worden of gelukkig zijn is namelijk vaak een kwestie van blijven gaan (en soms in het aanleren van nieuw gedrag).

You never know when you are going to be succesful

Succes draait om de uitvoering

Maar één ding is zeker. Zie het als de rode draad. Succes zit voor 90% in de uitvoering. Het maakt hierbij niet uit of je een succesvol sporter, ondernemer of persoon wilt zijn. Mensen die bewust handelen om ergens succesvol in te zijn, zullen het op (lange) termijn ook worden. Laat je dus niet tegenhouden en ga voor je eigen geluk.

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]

[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.