What would you do if you could not fail

Als je elke dag wilt doen wat je het liefste doet, dan betekent dit een aantal dingen. De meeste van deze dingen vind je terug in het stappenplan voor het leven dat je altijd al hebt willen hebben. Maar wat niet in het stappenplan staat is dat je een groot ‘fuck you’ gehalte moet hebben en ‘ballen van staal’. Dus wat zijn die dingen waar je aan moet voldoen?

Wat doe je het liefste?

Uiteraard moet je weten wat je het liefste doet. Dit houdt in dat je op introspectie gaat. Je gaat jezelf vragen stellen. Alles met de idee om jouw passie  (zowel professioneel als persoonlijk) te achterhalen. Maar zoiets gaat niet over één dag ijs. In realiteit blijkt vaak dat het een levenslange ontdekkingstocht is. Een tocht met hoge pieken en diepe dalen. Lees hoe je jouw passie kunt achterhalen.

Waar ben je goed in?

Om het leven te leiden dat je altijd al hebt willen hebben, zul je ook moeten weten waar je goed in bent. Logisch. Het achterhalen van je talenten, vaardigheden en competenties is belangrijk, want zo weet je immers waarmee je geld mee kunt verdienen. Lees hoe je te weten komt waar je goed in bent.

Hoe kun je hier geld mee verdienen?

Doen wat je het liefste doet zonder hier (voldoende) geld mee te verdienen is een droom. Iets doen waar je goed in bent en wat je graag doet maakt je gelukkig, maar je blijft arm. Daarbovenop leven we in een geldelijke maatschappij. Je moet dus achterhalen hoe je geld kunt verdienen met de informatie die je in de vorige stappen hebt verzameld. Lees hoe je geld kunt verdienen met datgene wat je het liefste doet en waar je goed in bent.

Hoe zit het met jouw attitude?

Bovenstaande waren de verschillen de stappen uit het plan voor het leven dat je altijd al hebt willen hebben. Maar hoe zit het met jouw ‘fuck you’ gehalte? Heb je de spreekwoordelijke ‘ballen van staal’? Je zult ze nodig hebben wetende dat je een sprong in het diepe maakt, een sprong in het onbekende en je verstand dat je tegenhoudt. Maar stel je het volgende voor:

What would you do if you could not fail

Wat zegt jouw lizard brain?

Vorige week hoorde ik op Tedx Flanders iemand spreken over het ‘lizard brain’. Een begrip uitgevonden door Seth Godin. Het komt er op neer dat er in je hersenen een ‘kwab’ bevindt dat sterk reageert op spannende prikkels (bijvoorbeeld op parachutespringen of het starten als zelfstandige). Maar je kunt je zelf leren om lizard brain uit te zetten (of in elk geval, een minder grote rol laten spelen).

Ik geloof dat iedereen alles durft, maar dat het een kwestie van ‘klote’ is. Dus wat ga jij er aan doen om jouw irrationele angsten opzij te zetten en eindelijk tijd, geld en middelen vrijmaken om datgene te doen wat je het liefste doet?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.