3 redenen waarom ik sport. En jij het ook zou kunnen doen. (www.LodiPlanting.com)

Het internet staat bomvol met geweldige en motiverende sport quotes, afbeeldingen en filmpjes. Ik mag altijd graag naar dergelijke filmpjes kijken. Het geeft me motivatie en sterkt me om één van mijn doelstellingen voor 2014 te behalen. Daarnaast doet sporten nog veel meer met me.

Sporten geeft me structuur

Zo heb ik mijn sportmomenten meer dan ooit nodig. Sporten geeft me structuur. Vroeger kostte me het best veel moeite om vroeg op te staan. Niet ideaal wanneer je zelfstandige bent of vroeg op je werk moet zijn. Nu merk ik dat met plezier vroeg op sta, en dat ik na het sporten veel productiever ben, dan op dagen dat ik niet sport. Uiteraard hangt het af van welke sport je beoefent. Ik kan me voorstellen dat wanneer je een marathon loopt, je nadien niet productiever maakt.

Sporten maakt me sociaal

Sporten maakt me sociaal. Ook hier is de keuze van sport een belangrijke factor. Ik heb altijd hockey gespeeld. Hockey is een teamsport dus dat maakt automatisch mensen socialer. Maar ik ben ook een tijdje naar de fitness gegaan en socialer dan een knikje van herkenning werd het niet. Dat is bij CrossFit toch anders. De groepssfeer tijdens de WOD’s (Work Out of the Day) is een waar collectief. Je maakt hier zelfs nieuwe vrienden!

Sporten maakt me gezonder

Inmiddels ben ik ruim 4 maanden aan het CrossFitten en ik heb nog geen moment spijt gehad. Ik merk echt dat sporten me gezonder maakt. Zowel fysiek als mentaal voel ik me beter dan ooit. In combinatie met Paleo (het verminderen van koolhydraten en het niet eten van suikers) verbrand ik lichaamsvet, word ik sterker, merk ik dat ik flexibeler word en het maakt mijn hoofd leeg. Toegegeven CrossFit is niet voor iedereen. Daarom moet je op zoek gaan naar iets van sport waar jij (of jouw omgeving) warm van wordt. Iets waar je met veel enthousiasme aan begint en blijft volhouden.

Een beetje motivatie voor jou (als je dat nodig hebt)

Een tijdje geleden botste ik ‘het meest inspirerende filmpje ooit’. Het filmpje (+5 minuten) gaat over Roger in zijn quest om veel gewicht te verliezen, gezond te worden en uiteindelijk een marathon te lopen. Tegelijkertijd wil Roger de aandacht vestigen op en geld inzamelen voor ‘Cystic Fibrosis’ patiënten. Roger is dus niet prototype sportpersoon met een voor en na foto. Voor hem gaat sporten veel verder.

Ook het tweede motivatiefilmpje toont aan dat sporten mooi is.  Een zoon vraagt aan zijn vader of hij met hem een marathon wilt lopen. De vader zegt ondanks zijn hartconditie ja en wat volgt is weerzinwekkend!

Ik blijf sporten. In eerste plaats vooral voor mezelf. Mijn sportmomenten deel ik op Facebook en dat blijf ik doen. Ik merk dat het anderen motiveert om ook te sporten. Daarnaast is ook mijn eigen stok achter de deur.

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]
[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.