Hoe blijf je fit tijdens het reizen- (www.lodiplanting.com)

Hoe blijf je fit tijdens het reizen? 19 tips om een betere sportende freelancer te worden.

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Sporten is sinds twee jaar echt een onderdeel van mijn leven. Door te sporten ben ik een beter mens en freelancer geworden. Toch is sporten terwijl je reist niet altijd eenvoudig. Daarom deel ik 19 manieren om fit te blijven tijdens het reizen.

Sporten en freelancen

Ik heb sinds mijn zevende levensjaar fanatiek en minder fanatiek gesport. Vooral hockey heb ik een lange tijd met veel plezier gedaan. Toch is sporten pas sinds twee jaar echt een onderdeel van mijn leven geworden. Net zoals bij ondernemen is het stellen van doelen belangrijk. Dus toen ik besloot om jaarlijks minstens 150 keer te sporten had ik een target.

De mindset bepaalt je resultaat

Drie keer per week sporten is afhankelijk aan wie je het vraag (niet) veel. Net zoals bij het ondernemen is de juiste mindset het belangrijkste. Dit bepaalt of je voldoende wilskracht en discipline kunt opbrengen om je (sport)doelen te halen. Vorig jaar heb ik juist mijn target gehaald. Dit jaar gaat het me een stuk eenvoudiger af en zal ik meer dan 150 keer gaan sporten.

Fit blijven maakt je gelukkig

Sporten werkt verslavend. Tijdens het sporten maakt je lichaam namelijk stoffen aan die je gelukkig maken. Dit hormoon zorgt ervoor dat je straalt, het gevoel hebt de wereld aan te kunnen en dat straal je weer uit naar andere mensen. Daarnaast zorgt sporten voor een fysieke verandering aan en in je lichaam. Deze verandering gaat vaak gepaard met een hoger zelfvertrouwen en ook dat komt je humeur ten goede.

Fit blijven maakt je productiever

Behalve het gelukhormoon zorgt fit blijven (sporten) ook voor een betere concentratie. Hoe meer geconcentreerd je kunt werken aan een taak of opdracht, hoe productiever je bent. Zo kun je meer output genereren en dat houdt in dat je meer kunt doet of dat je eerder klaar bent met al je taken voor die dag.

Fit blijven maakt je een betere freelancer

Als ik dit samenvat dan maakt sporten me niet alleen een betere persoon, maar ook een betere of meer succesvolle freelancer. Op dagen dat ik sport ben ik namelijk veel productiever dan op dagen dat ik niet sport. Ook geeft sporten me voldoening over mijn eigen lichaam en functioneren. Kortom ik blijf graag fit.

Waarom sport je niet elke dag?

Het liefst zou ik daarom elke dag met een sportieve activiteit beginnen. Toch slaag ik hier niet in. Waarom is dat? Het is veel eenvoudiger om ’s ochtends niet te gaan sporten en in mijn bed te blijven liggen. Excuses komen bovendrijven. De goesting is er dus niet altijd. Dit geldt zeker zo wanneer ik op reis ben. ‘Thuis’ is het meer eenvoudig om een ritueel of routine te onderhouden.

sporten_en_freelancen

Fit blijven tijdens het reizen. Hoe doe je dat?

Dan is de grote vraag: hoe kan ik tijdens het reizen sporten? Hier heb ik over nagedacht en zo ben ik tot 19 manieren om fit te blijven tijdens het reizen.

 1. Wandel door de stad in plaats van openbaar vervoer
 2. Doe sit-ups, push-ups en andere simpele oefeningen
 3. Ren in de ochtend
 4. Zoek een CrossFit box
 5. Zoek een yogacenter
 6. Consumeer “slecht” voedsel met mate
 7. Beperk alcoholgebruik tot 1 glas per dag
 8. Kook je eigen lunch en avondeten
 9. Beperk het op restaurant gaan
 10. Drink veel water
 11. Respecteer je (ochtend)routine(s)
 12. Ga op tijd slapen
 13. Sta met de wekker op
 14. Mediteer dagelijks (ook in het weekend)
 15. Gebruik apps zoals Freeletics
 16. Neem geen drugs
 17. Zoek een sportmaatje
 18. Bekijk de stappenteller en streef voor 10.000 stappen per dag
 19. Heb seks

Ik ben benieuwd naar jouw tips om fit te blijven of om te sporten terwijl je reist. Ook wil ik graag weten welke sporten of activiteiten jij doet. Deel je mening!

Een betere freelancer worden?

Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.

Over Lodi Planting

Lodi Planting

Twitter Google+

Hallo, ik ben Lodi Planting. Ik help freelancers met hun online personal branding. Ook ben ik eindbaas bij Younicorn Branding. Ik wil uiteindelijk 10.000 freelancers succesvol maken. Word ook een betere freelancer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *