Business Model You Canvas

Inmiddels weet je hoe je het canvas met 9 velden (Business Model You) kunt toepassen op jou als persoon en jouw zaak. In dit artikel zal ik Employerbility als voorbeeld gebruiken in zakelijke context. Zo zie je concreet voorbeeld en leer je Employerbility een beetje beter kennen.

  1. Wie zijn mijn klanten?

De eerste stap is nagaan wie je klanten zijn. Employerbility heeft een duidelijk omlijnde doelgroep zijnde: HR professionals en HR bedrijven. Dit is de niche die we hebben gekozen omdat we hier de meeste toegevoegde waarde kunnen leveren gezien onze (vorige) expertise en netwerken.

  1. Wat is mijn toegevoegde waarde?

De tweede stap is nagaan wat je toegevoegde waarde is. Employerbility helpt HR professionals en bedrijven met hun online branding. Zij kiezen voor ons vanwege onze expertise. Zo weten zij zeker dat ze binnen een jaar expert zijn binnen hun eigen niche.

  1. Welke kanalen gebruik ik?

De derde stap is nagaan welke kanalen je gebruikt. Employerbility gebruikt online kanalen zoals e-mail, sociale media, nieuwsbrieven, websites, blogs enzovoort. De reden dat wij voor deze kanalen hebben gekozen is omdat wij locatieonafhankelijk willen werken.

  1. Hoe gedraag ik me naar klanten?

De vierde stap is nagaan hoe je je gedraagt naar klanten. Employerbility kiest ondanks de fysieke afwezigheid voor een persoonlijke aanpak. Tijdens mijn verblijf van 2 maanden in Thailand heb ik een kaartje naar al mijn klanten opgestuurd als dank voor hun vertrouwen en de huidige samenwerking.

  1. Hoe verdien ik mijn centen?

De vijfde stap is nagaan hoe je omzet krijgt. Employerbility werkt voornamelijk met jaarcontracten. Dit stelt ons in staat om maandelijks kleinere bedragen te factureren en garant te staan voor de op voorhand afgesproken doelen. Sporadisch werken we ook met korte éénmalige opdrachten.

  1. Wat zijn mijn belangrijkste resources?

De zesde stap is nagaan wat je belangrijkste resources zijn. Employerbility is een kleine zaak waarbij er veel wordt samengewerkt met freelance experts. Mensen zijn dus onze belangrijkste vorm van resources. Daarnaast maken we veel gebruik van technologische hulpmiddelen zoals het internet die ons in staat stellen om van overal in de wereld (met internet) te kunnen werken.

  1. Wat zijn mijn belangrijkste activiteiten?

De zevende stap is nagaan wat je belangrijkste activiteiten zijn. Employerbility verleent op maat gemaakte diensten in de vorm van websites, sociale media activiteiten, blogging en zoekmachineoptimalisatie. Dit zijn de dingen die we het leukste vinden om te doen en we hebben geluk dat we deze van overal kunnen doen.

  1. Wie zijn mijn belangrijkste partners?

De achtste stap is nagaan wie je belangrijkste partners zijn. Employerbility werkt zoals gezegd reeds samen met meerdere freelance experts. Zo kunnen we de beste kwaliteit aanbieden tegen een gunstig tarief.

  1. Welke kosten maak ik?

De negende, en laatste stap, is nagaan welke kosten je maakt. Employerbility heeft heel weinig vaste kosten in de klassieke vorm. We hebben bijvoorbeeld geen fysiek kantoor. De kosten die we wel maken zijn reiskosten (die kunnen hoog oplopen) en kosten verbonden aan een website (hosting, domeinnamen, support, …).

Dit waren de 9 velden toegepast op Employerbility. Nu is het aan jou. Vul jouw eigen canvas in. Kijk waar je nog tijd in moet investeren zodat jouw zaak kan groeien. Aarzel niet om me te contacteren moest je hier hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er om te helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.