verjaardag

Op 7 april was ik jarig. Ik heb mijn verjaardag in Ronda (Spanje) gevierd. Het was een dag vol aandacht, lekker eten (tapas!) en de toerist uithangen. Het spreekwoord luidt: wie jarig is trakteert. Daarom krijg je een cadeautje!

Wat deed je graag als kind?

Nadenken over de vraag wat je graag als kind deed vertelt je iets over wie je werkelijk bent en wat je echt leuk vindt. Deze informatie is nuttig voor het achterhalen van je passies en kunnen aanleiding zijn om van koers te veranderen in jouw leven. Een van de leuke dingen aan kind zijn is jarig zijn. Al zijn er ook volwassenen die hun verjaardag graag vieren. Wellicht dat jouw herinneringen aan jouw verjaardag jou op de goede weg kunnen helpen.

Wat vertelt jouw verjaardag over jou?

Laat ik me anders uitdrukken. Ik vraag me af wat iemands verjaardag over iemand vertelt. In welke mate speelt een verjaardag een rol bij de verdere ontwikkeling bij het achterhalen van iemands passie of bij iemands relatie naar anderen mensen toe? Dus hierbij vraag ik je om na te denken over wat jij nog van jouw verjaardagen herinnerd? Zijn ze positief? Negatief? En wat betekenen die herinneringen nu?

Een verjaardag staat gelijk aan aandacht

Ik herinner me nog een aantal leuke en minder leuke dingen. Een van de leuke dingen die ik me nog herinner waren mijn kinder- en familiefeestjes. Deze waren altijd actief en vol met lekkers. Zo mocht ik op mijn verjaardag zoveel snoepen als ik wilde (lees: totdat ik buikpijn kreeg). Tijdens deze feestjes was ik het middelpunt van alle aandacht en dat vond ik naast de cadeautjes het leukste aan jarig zijn.

Wat de negatieve herinneringen mij vertellen.

Behalve leuke herinneringen aan mijn verjaardag heb ik ook minder leuke herinneringen. In mijn jeugd ben ik veel gepest geweest. Zo herinner ik me nog dat ik speelgoed had gekregen voor mijn verjaardag wat ik buitenshuis moest gebruiken. Eenmaal buiten aangekomen wilden de twee grootste pestkoppen uit de buurt met mijn nieuwe speelgoed spelen. Iets wat ik absoluut niet wilde (logisch!), maar waartoe ik wel verplicht werd.

Wat betekent een verjaardag vieren voor mij?

Nu, op 31-jarige leeftijd, blijft gezelligheid en lekker eten troef, maar daarvoor hoef ik niet jarig te zijn! Een verjaardag is een dag zoals een ander en ik doe alle dagen wat ik het liefste doe. Ik geloof niet dat de positieve effecten van een verjaardag verbonden moeten zijn aan één speciale dag. Misschien dat ik daarom mijn verjaardag niet graag vier. Of misschien komt het door het pestgedrag van de jongens uit mijn oude buurt. Hoe dan ook hebben mijn verjaardagen me gevormd tot de persoon wie ik nu ben.

Wie jarig is trakteert

Na het lezen van bovenstaande zou je kunnen denken dat ik niet graag deel. Ook omdat ik (een) enig kind ben. Het tegendeel is waar. Ik deel juist heel graag. Daarom dat ik graag een cadeautje weggeef. Maar hoe bedenk je een cadeau dat voor iedereen interessant is? Na lang nadenken kwam ik op het volgende idee.

Drie maanden gratis hosting!

Tegenwoordig heeft iedereen een website (als je er nog geen hebt, dan zou je dit toch eens moeten overwegen) en deze moeten worden gehost. Daarom geef ik aan iedereen die dit leest drie maanden gratis hosting van weg voor je huidige of nieuwe website. Deze actie loopt tot en met 30/4/2015. De korting kun je claimen door een mail (cadeau@lodiplanting.com) te sturen met als onderwerp: #wiejarigistrakteert.

Alle vragen en opmerkingen over dit cadeau kunnen hieronder worden gesteld. Ook ben ik benieuwd naar de herinneringen van jouw verjaardag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.